Fudbal

(VIDEO, FOTO) "Nije bilo kašnjenja" UEFA odgovorila na kritike iz Mađarske

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da nije bilo kašnjenja ljekara nakon teške povrede Barnabaša Varge, koji se dogodila tokom meča Mađarske i Škotske u Štutgartu.

(VIDEO, FOTO) "Nije bilo kašnjenja" UEFA odgovorila na kritike iz Mađarske
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

Mađarski napadač je nakon sudara sa golmanom Škotske Angusom Ganom ostao da leži na terenu bez svjesti, a kasnijim pregledima je utvrđeno da je doživio prelom jagodične kosti i potres mozga.

Ono što se moglo vidjeti i u direktnom prenosu utakmice jeste da su Mađari bili izuzetno nezadovoljni reakcijom medicinskog osoblja na stadionu, koje je Dominik Soboslaj čak i ljutito požurivao i prekorio zbog spore intervencije, piše Sportal

Teška povreda Barnabaša Varge na utakmici protiv Škotske
FOTO: MOHAMED MESSARA/EPA

Varga je dan nakon incidenta uspješno operisan, a sada se oglasila i UEFA koja je stala u odbranu organizatora prvenstva i medicinskog osoblja na stadionu.

– Intervencija ljekara desila se u roku od 15 sekundi od incidenta, da bi odmah zatim reagovao i drugi ljekar na stadionu, koji je izvršio prvu procjenu povrede i pružio odgovarajući tretman, prema uobičajenim medicinskim procedurama. Tim hitne pomoći je čekao pored terena, u skladu sa protokolom, stigao je sa nosilima čim su ljekari zatražili njihovu intervenciju da odnesu igrača radi hitnog prebacivanja u bolnicu. Koordinacija cijelog medicinskog osoblja bila je profesionalna i sve je urađeno po procedurama. Nije bilo kašnjenja – saopštila je UEFA.

Poslije utakmice svoj komentar dao je i Soboslaj, koji je pomogao da se nosila donesu na teren, prije nego što je paravan postavljen oko povređenog saigrača.

Pročitajte još

– Ne razumijem ovakav protokol, zašto medicinsko osoblje ne požuri? Nekoliko sekundi može da spasi život. Nadam se da ovo više nikada nećemo doživjeti. Nešto bi trebalo da se uradi – rekao je Soboslaj poslije utakmice.

Inače, Mađarska je slavila rezultatom 1:0, golom Kevina Čobota u 100. minutu i tako sačuvala šanse za plasman u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasiranih ekipa.

Evropsko prvenstvo se igra u Njemačkoj.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu