Ostalo

(FOTO) NOVA RUKOMETNA EPOHA KREĆE Srbija zvanično predstavila novog selektora i sportskog direktora

Trener Vojvodine Boris Rojević imenovan je za novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, saopšteno je poslije sjednice Upravnog odbora RSS.

(FOTO) NOVA RUKOMETNA EPOHA KREĆE Srbija zvanično predstavila novog selektora i sportskog direktora
FOTO: RK VOJVODINA

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor RŠ dao jednoglasno povjerenje Rojeviću, koji je ranije vodio juniorsku selekciju Srbije.

FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

– Između dva kandidata UO je ukazao povjerenje Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspješnijeg na Balkanu, što ga je, izmedju svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao najozbiljnijeg kandidata – izjavila je predsjednica UO RSS Milena Delić.

Rojević (44) je na mjestu selektora Srbije zamijenio Španca Tonija Đronu, piše B92.

Pročitajte još

– Značajno je i što je dvije godine bio u timu kao asistent Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata – poručila je Delić.

FOTO: ANTONIO BAT/EPA
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Upravni odbor RSS je imenovao Marka Vujina za novog sportskog direktora muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije.

– O sportskim postignućima Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovjek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i medjunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrijednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svjetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima – navela je predsjednica UO RSS.

– U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu povjerili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želio da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga poslije pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspjeha u radu – zaključila je Milena Delić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije