Tenis

(FOTO) Novak poslao moćnu poruku rivalima "Radio sam to 24 puta, na grend slemovima igram najbolji tenis"

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nalazi se u Parizu gdje će pokušati da stigne do novog grend slem trofeja na Rolan Garosu.

novak djoković
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Srpski as će prvi meč na Rolan Garosu odigrati u utorak, protiv francuskog tenisera, Pjera Ig-Erbera.

Novak se danas obratio medijima po prvi put u Parizu.

– Znam za šta sam sposoban, posebno na Grend slemovima, obično igram najbolji tenis na grend slemovima. U većem dijelu karijere sam to radio, to je cilj. Već neko vrijeme pričam da na šljaci želim da budem najbolji u Parizu. Prošla godina bila je odlična, posebno na Rolan Garosu. Nadam se da ću imati sjajan turnir. Naravno da utiče to što ovih pet mjeseci mog tenisa nije bilo baš sjajno. Zato imam pristup koji je fokusiran na stvarima dan po dan, kako bih došao što dalje na turniru – rekao je Novak na početku konferencije pa dodao:

novak djoković
FOTO: YOAN VALAT/EPA

“Ne bih to nazvao rupama na putu, već možda nekim preprekama. Uvijek sam se radovao sljedećem izazovu i onome što je potrebno da bih bio bolji nego nedjelju dana prije toga. Tako razmišljam oduvijek. Neće stati dok ne prestanem da se bavim tenisom. To je jedini način na koji znam kako da se ponašam kao teniser i da se takmičim na najvišem nivou. Znam svoje kvalitete, znam za šta sam sposoban i ako se budem osjećao na pravi način fizički, mentalno, na meču, ponekad treba i malo sreće. Sve to zajedno donosi titulu na grend slemu, osetio sam to 24 puta u karijeri do sada. Znam tačno šta treba da uradim kada igram na slemovima. To je drugačije takmičenje i turnir, razlikuje se od drugih turnira. To je to”, poručio je Srbin.

novak djoković
FOTO: MARTIAL TREZZINI/EPA

Pričao je Novak o tome kako se nosi sa porazima.

Pročitajte još

– Potrebno je da budeš otporan, da se boriš, da ne odustaješ. To je život, baca razne izazove ka tebi, u ovom slučaju kao profesionalni teniser moraš da se navikneš da ćeš više gubiti, nego pobjeđivati. Ako imaš nekoliko sezona gdje pobeđuješ i osvajaš više od pola turnira na kojima igraš, onda imaš sreće. Većina tih turnira, na godišnjem nivou je manja od 50 odsto u smislu pobjeda na takmičenjima. Moraš da se navikneš na taj osjećaj poraza, da gubiš. Ima mnogo turnira, povreda, karijere traju dugo. U mom slučaju sam imao samo jednu veliku povredu koja je počela 2016. godine, pa sam napravio pauzu od šest mjeseci, imao sam operaciju 2018. godine što je uticalo na moju mehaniku servisa. Morao sam da se adaptiram na sve, pao sam na rang listi, morao sam da idem ispočetka na neki način. Imao sam neke situacije u karijeri gdje sam morao da nađem svjež početak. Uspijevao sam ranije u tome. Nekada ranije, nekada kasnije. Ali sam uspijevao da nađem pravi način razmišljanja i pokušaću to da iskoristim, to iskustvo. Imam dosta iskustva, dugo igram. Bilo je uspona i padova, oscilacija. Koristiću to na pozitivan način za nastavak sezone – istakao je najbolji teniser svijeta, prenosi Kurir.

Najbolji teniser planete odradio je i danas jedan lakši trening, a sparing partner bio mu je Italijan Flavio Koboli.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu