Fudbal

(FOTO) "Očekujem velike promjene" Vučić zagrmio na reprezentaciju Srbije nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Srbije ispala je sa EURO već posle prve faze takmičenja, što nikako nije obradovalo navijače, kao ni Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

(FOTO) "Očekujem velike promjene" Vučić zagrmio na reprezentaciju Srbije nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva
FOTO: FSS

O neuspjehu Srbije na EURO govorio je i predsjednik Aleksandar Vučić, koji je za Tanjug istakao da nije zadovoljan učinkom Orlova u Njemačkoj.

– Stojković je odveo našu reprezentaciju i na Svjetsko i Evropsko prvenstvo, ali nismo zadovoljni time. Oni čekaju, kako oni kažu, pustićemo da se Vučić odljuti za jedno tri-četiri dana, pa ćemo onda da razgovaramo. A ono što sam saopštio su stabilne i temeljne odluke koje imaju veze sa tim kako vidim srpski sport. Kao što radimo mnogo hala, nacionalni stadion, kad ulažemo novac, hoćemo da vidimo rezultate. Nemojte da smetnete s uma, da smo mi od Olimpijada u Pekingu i Londonu gdje smo imali tri, četiri medalje došli do devet u Riju. Ulažemo veliki novac i hoćemo da imamo deset medalja sada. To je politika države, tu nema mjesta za lični odnos. Imaš ili nemaš rezultat. I neću da diskutujem o tome da li je adekvatno ili ne, nismo zadovoljni rezultatom. Ali s ponosom kažem da nijedna država ne ulazi u košarkaške i fudbalske klubove kao naša država. Sve što damo i za Vojvodinu i Niš, Kragujevac je sitno u odnosu na ove veće – počeo je Vučić.

FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Pročitajte još

Poručio je da očekuje velike promjene u srpskom fudbalu.

Očekujem velike promjene u našem fudbalu kao i u rukometu, jer mi ulažemo mnogo novca, to sam rekao. I kao što ću reći da sam očekivao bolji rezultat u Evroligi, imajući u vidu investicije Srbije, to je sve. Moj je posao da brinem o tome. Da vidimo da li je taj uloženi novac adekvatno vraćen. Zato smo ćutali posle Katara, okej, izgubili smo, užasno smo igrali, ali izvučemo pouke. A onda opet odemo u jednu od najlakših grupa i ne možemo da pobijedimo ekipe koje su dva ili tri puta jeftinije od nas. Ali polako, i to ćemo da riješimo. Hoću da sagledamo sve, nemamo mi ni puno stručnjaka, ali pričam samo o tome šta očekujemo s obzirom na investicije. Ja vidim rezultat za Srbiju, da li smo zadovoljni? Nismo, idemo da mijenjamo stvari. Doveli smo Slovenca (Bregara) koji je bio najbolji, i opet bez rezultata. I ulagaćemo dok ne budemo postigli rezultat – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu