Fudbal

(FOTO) Odlična vijest za Duljaja: Kapiten Partizana spreman za derbi

Odbrana Partizana bez i sa Svetozarom Markovićem nije ista, vidjelo se to i na minulom meču crno-bijelih protiv Železničara, a dobra vijest po stručni štab, vjerovatno i navijače kluba iz Humske shodno navedenom je da će kapiten gotovo sigurno biti spreman za predstojeći 172. vječiti derbi.

(FOTO) Odlična vijest za Duljaja: Kapiten Partizana spreman za derbi
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

 Fudbaler će, poslije nekoliko dana rada po posebnom programu, od sutra u pun trenažni proces sa ostatkom ekipe kako bi potpuno spreman dočekao duel sa Crvenom zvezdom.

Marković je još krajem protekle radne sedmice odradio snimak spornog koljena magnetnom rezonancom i na njemu je utvrđeno da ne postoji nikakvo oštećenje, već da se pojavio mali otok (vjerovatno od loših podloga), koji se “naslanjao” na neki od nerava u toj regiji, stvarajući bol fudbaleru.

FOTO: FK PARTIZAN
FOTO: FK PARTIZAN

Sa određenim rizikom, odnosno “blokadom”, kapiten crno-bijelih je vjerovatno mogao da igra i protiv Železničara, ali je su trener Igor Duljaj i stručni štab gledali “širu sliku”, činjenicu da je naredni meč vječiti derbi, te je Marković pošteđen napora.

Pročitajte još

Umjesto toga je odmah podvrgnut snimanju, potom i adekvatnim terapijama i vježbama pod nadzorom Andreje Milutinovića, koje su poslije vikenda donijele odličan efekat na igrača – otok i bol koljena su nestali, ali je odlučeno da se sa terapijom oporavkom nastavi i prva dva dana tekuće sedmice kako bi igrač od srijede nesmetano trenirao, piše Telegraf.

Povratak kapitena je svakako odlična vijest za stručni štab pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Jer se i protiv Železničara videlo da odbrana crno-bijelih bez Markovića djeluje “razmagnetisano”, da ne postoji lider u toj liniji tima, koji, zajedno sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem, komanduje i doprinosi čvrstini defanzivnog bloka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu