Košarka

(FOTO) "Odluka u narednih mjesec dana" Dejan Bodiroga pričao o Crvenoj zvezdi i Partizanu

Dejan Bodiroga, prvi čovjek Evrolige i proslavljeni srpski košarkaš, bio je gost TV Nova poslije održanog fajnal fora Evrolige.

dejan bodiroga
FOTO: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

Nedavno je u Berlinu govorio o statusu evroligaša.

Na TV-u je sada nastavio da iznosi detalje o promjenama u Evroligi, piše Sportal.

– Samo finale je kruna sezone, sjajne sezone. Dva tima koja su završila na prve dvije pozicije su igrala, čestitam svima. Naravno, svima sa F4 čestitam, imali su sjajnu sezonu i plej-of. F4 je samo kruna sezone. Zadovoljni smo – rekao je Bodiroga.

FOTO: RONALD WITTEK/EPA
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

Sjetio se svojih uspjeha.

– Imam lijepe uspomene na PAO i Barselonu, tri titule imam sa njima, a Evroliga je napredovala. Imamo uspješnu sezonu, plej-of i F4 – kazao je on.

Ilija Belošević je sudio finale.

– Ne treba govoriti samo o njemu, dugo je najbolji evropski sudija, ali i ostali su opravdali očekivanja – jasan je Bodiroga.

Gdje je Beograd na mapi, gdje su vječiti?

derbi
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

– Mislim da Evroliga donosi odluku. Prvo je Beograd bio sjajan domaćin dva puta, ima velike šanse da opet bude domaćin. Ne možemo to sada da kažemo, kada će biti, ali gledaju se brojni parametri. Dvorana, kapacitet, ostali sadržaji za takvu manifestaciju. Beograd je pokazao da je odličan domaćin. Evroliga uvijek ima mnogo prijava gradova. Sada su tu Beograd, Abu Dabi i Barselona, znaće se sve u narednih mjesec dana – rekao je legendarni košarkaš.

Bilo je novih detalja koji su bitni za Crvenu zvezdu i Partizan.

Pročitajte još

– U sljedećih mjesec dana ćemo donijeti odluka, Srbija i regon su važni, oba kluba imaju dobre šanse da zaigraju u Evroligi. Mislim da ćemo sljedeće sezone moći da donesemo licence da budu na srednji period, na tri do pet godina. U sljedećem periodu će se raditi o proširenju lige, a gledaćemo da damo licencu klubovima na srednji period – kazao je i nastavio:

“Jednostavno, takav je sistem, ima 13 akcionara koji imaju garantovanu dugogodišnju licencu. To ističe 2026. i svi su voljni da produže tu dugogodišnju licencu i ugovor, onda se razmišlja o dugogodišnjim kandidatima. To donosi puno, igrati najveće evropsko takmičenje, donosi to da mogu da planiraju, mogu imati priliv kroz sponzore i tako dalje. Naravno da svi žele da igraju najbolje evropsko takmičenje.”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu