Fudbal

(FOTO) ODMOR NE POSTOJI Srbiju čeka novi žrijeb i nova potencijalna grupa smrti

Dok se Srbija sprema za Evropsko prvenstvo sljedeće godine, UEFA je potvrdila šešire za Ligu nacija koja se igra odmah poslije Njemačke.

(FOTO) ODMOR NE POSTOJI Srbiju čeka novi žrijeb i nova potencijalna grupa smrti
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Reprezentacija Srbije se nalazi u posljednjem, četvrtom šeširu u A diviziji Lige nacija.

Tim Dragana Stojkovića Piksija je u prošlom ciklusu izborila promociju u elitnu diviziju, gdje će rivale sačekati na žrijebu 8. februara sljedeće godine. Uz Srbiju su u istom društvu takođe pobjednici B Lige nacija – BiH, Škotska i Izrael, što znači da neće moći s njima da se sastane.

Zato će moći sa selekcijama iz preostala tri “pota”. U prvom su prošlogodišnji učesnici zavšrnog turnira Holandija, Hrvatska, Španija i Italija, u drugom Danska, Portugal, Belgija i Mađarska, dok su u trećem Švajcarska, Nemačka, Poljska i Francuska, prenosi Sportal.

Idealno bi bilo da dobiju grupu sa Italijom, Mađarskom i Poljskom, dok je najgora grupa ona sa Španijom, Portugalom i Francuskom.

Pročitajte još

UEFA je potvrdila kalendar takmičenja, pa će novo izdanje Lige nacija krenuti u septembru slhedeće godine u terminima od 2. do 10. dana istog mheseca, potom u oktobru (7. – 15) i novembru (11. – 19).

Pobhednici grupa će se plasirati u polufinale Lige nacija, isključivo iz A divizije – ostali će imati dodatnu šansu za baraž za Mundijal 2026. godine, dok će posljednjeplasirani da ispadnu u B diviziju.

Završni turnir Lige nacija se igra od 2. do 10. juna 2025. godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije