Košarka

(FOTO) PAO ZA NEKOLIKO MJESTA Stigla konačna procjena iz Amerike o sudbini Topića u NBA

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić nalazi se na desetom mjestu izbora na draftu, ako je vjerovati prognozi koju je sačinio ESPN.

Nikola Topić
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIC/SPORTAL

Draft na kom će biti birani najtalentovaniji mladi košarkaši sve je bliži, a Nikola Topić je pao za nekoliko mjesta zbog povreda sa kojima je imao problema prethodnih mjeseci.

Praktično od januara nije bio u pravom takmičarskom ritmu jer ga je mučilo koljeno i od tada je enigma i za NBA skaute.

Džonatan Dživoni, jedan od draft eksperata, smješta ga na desetu poziciju, pred izbor u srijedu na četvrtak.

To znači da bi u NBA mogao da ode u Jutu Džez koja polaže pravo na desetog pika, umjesto u San Antonio gdje je već bio viđen u nekim momentima.

Sparsi imaju dva pika u prvih deset, četvrtog i osmog, pa nije isključeno da Nikola Topić zaista i zaigra sa Viktorom Vembanjamom, francuskim fenomenom koji igra u Teksasu.

Pročitajte još

Dživoni na prvo mjesto smješta Zakarija Rizašera, na drugo Aleksa Sara, na treće Donovana Klingana.

Rid Šepard i Matas Buzelis su projektovani kao četvrti i peti pik, Stefon Kesl i Dalton Neht su šesti i sedmi, dok su osmi i deveti Rob Dilingem i Tiđan Salon.

Nikola Đurišić je takođe našao svoje mjesto na ovoj listi i to na 50. mjestu, gdje je pao za deset pozicija. Na spisku je i Broni Džejms, sin Lebrona Džejmsa koji je pet mjesta ispod Đurišića. NBA draft će ove godine biti održan 26. i 27. juna, piše Nova.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu