Fudbal

(FOTO) PARTIZAN PRELOMIO Saldanja može da ide, ali ne ispod ove cifre

Nije tajna da je Mateus Saldanja na prodaju narednog ljeta i da Partizan od transfera Brazilca očekuje dobru zaradu.

(FOTO) PARTIZAN PRELOMIO Saldanja može da ide, ali ne ispod ove cifre
FOTO: FK PARTIZAN

Svakako je novina da ukoliko neki klub bude želio da pazari najboljeg strijelca Superlige, moraće crno-bijelima da isplati 15.000.000 evra.

Tu poruku su dobili svi klubovi i agenti koji su se raspitivali za cijenu igrača, a konkretniji razvoj situacije se očekuje kada i zvanično počne ljetni prelazni rok.

Protekle sedmice Partizan i Mateus Saldanja su postigli međusobni dogovor u vezi sa eventualnim transferom Brazilca tokom narednog ljeta, u kome su se dvije strane saglasile da fudbaler može da napusti crno-bijele tek poslije evropskih kvalifikacija.

Pročitajte još

Bez obzira, Partizan neće braniti Saldanji da se dogovori sa nekim klubom i početkom ljeta, ukoliko naravno dođe ponuda koja zadovoljava i igrača i klub, ali napadač zvanično neće moći iz Humske dok ne pomogne ekipi u evropskim kvalifikacijama i dok, rekosmo već, neko na sto ne “istrese kamaru para”.

partizan saldanja
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

S obzirom na činjenicu da je fudbaler bio povrijeđen dva mjeseca tokom proljeća, poslije čega se vratio u tim i nastavio gdje je stao krajem februara, klub i igrač su odlučili da odrade sve preventivne medicinske analize i testove i da to imaju napismeno za svakog zainteresovanog kupca.

Računaju u Humskoj da će Saldanja poslije dobrih ljetnih priprema i turnira u Moskvi sa jakim protivnicima ponovo dosegnuti jesenji nivo forme, samim tim i cijenu koja je zimus “gurala” u rasponu od šest do 12.000.000 evra i to bez takmičenja u Evropi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu