Fudbal

(FOTO) Poznat po ispadima, a sad uvodi disciplinu: Okačio kopačke o klin i odmah postao sportski direktor Hajduka

Splitski Hajduk predstavio je novog sportskog direktora kluba. U pitanju je doskorašnji napadač Bilih Nikola Kalinić, koji je pravo iz kopački sjeo u fotelju.

Nikola Kalinić
FOTO: JUTARNJI LIST/YOUTUBE SCREENSHOT

Čuveni hrvatski golgeter, sa iskustvom iz Engleske (Blekburn), Španije (Atletiko Madrid), Italije (Milan, Roma, Fjorentina) i Ukrajine (Dnjepar), na tom mjestu mijenja Mindaugasa Nikoličijusa, piše Sportal.

Kalinić je kao fudbaler bio poznat po čestim ispadima, pa čak i u reprezentaciji sa sadašnjim selektorom Hrvatske Zlatkom Dalićem.

– Zahvalan sam svima u klubu koji su omogućili da budem sportski direktor ovako velikog kluba. Moja fudbalska karijera je gotova, a ispred mene su novi izazovi. Možda neko misli da sam neiskusan, ali za ovu funkciju su bitna fudbalska poznanstva i znanje koje imam. Prvi cilj je dovesti trenera u što kraćem roku, nadam se već krajem sljedeće nedjelje – rekao je Kalinić.

Prvo što želi da uvede je pravilnik ponašanja.

Pročitajte još

– Želimo da uvedemo pravilnik ponašanja. Nema veze ko se kako zove, moraće ga poštovati svi, od najmlađih do najstarijih. Da ne bih ispao svetac, u karijeri sam imao problema s ponašanjem, ali to sam i plaćao. Tako će i drugi – kazao je on.

Prvi zadatak biće mu da postavi novog trenera, za kojeg je rekao da će morati u roku od tri mjeseca da nauči tamošnji jezik kako se ne bi dešavalo da se u svlačionici Hajduka koristi engleski kao primarni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu