Fudbal

(FOTO) PRIPREMITE NOVČANIK Evo kakve cijene čekaju navijače tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj

Fudbalska reprezentacija Srbije naredne godine igraće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a sigurno je da će mnogi navijači iz Republike Srpske biti na tribinama kako bi bodrili Orlove. Iako do prvenstva ima još malo više od pola godine, sigurno je da mnoge zanima kakve cijene ih čekaju u Njemačkoj.

(FOTO) PRIPREMITE NOVČANIK Evo kakve cijene čekaju navijače tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj
FOTO: SPORTAL/ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ

Srbija će biti smještena u Augzburgu, a protiv Engleske će igrati u Gelzenkirhenu, dok će protiv Danske i Slovenije igrati u Minhenu. Orlovi na Euro idu prvi put nakon 24 godine.

Prvenstvo Starog kontinenta počinje 14. juna i velike su šanse da će se cijene do tada mijenjati posebno tokom trajanja šampionata, ali već sada je jasno da će svi koji žele u Njemačku morati da spreme dosta novca.

FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

Krenućemo od Minhena gdje će Orlovi odigrati dva meča. Ono što je bitno za mnoge u ovom trenutku se hosteli u Minhenu mogu naći za po cijeni od 10 evra pa na više za noć. Kada su u pitanju hoteli njihove cijene su mnogo veće i sigurno je da će i rasti do samog prvenstva.

Kako bi „spremni“ dočekali mečeve sigurno je da će se popiti litre i litre alkohola. Njemačka je poznata po dobrom pivu. A kada govorimo o domaćem pivu njegova trenutna cijena je od tri do šest evra, a uvozno se kreće 3,5 do pet evra. Naravno, neće svi piti alkohol pa treba naglasiti i to da se cijena kafe kreće od dva do 4,8, a sokova od dva do četiri evra.

Naravno da će navijači morati da jedu, a mnogi će željeti da probaju čuvene minhenske kobasice, a njihova cijena po porciji je oko devet evra. Sendviči se mogu naći za oko četiri evra, a ukoliko se odlučite da jedete u restoranima cijena se kreće od 10 do 20 evra u zavisnosti od toga šta ste naručili, navodi se na sajtu Numbeo koji se bavi troškovima života po gradovima.

hrana
FOTO: LOCAVORE EATS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Treba istaći i to da je cijena karte lokalnog prevoza u jedom pravcu između 3,2 i 3,9 evra, dok s druge strane taksisti po kilometru naplaćuju od dva do 3,5 evropskih novčanica. Sigurno je da će biti i onih koji će na put otići svojim automobilima pa im ovo neće trebati.

Za one koji budu išli u Gelzenkirhen cijene će biti nešto manje, ali ne toliko. Obroci u restoranima se kreću od osam do 20 evra, a kada su u pitanju burgeri njihova cijena se kreće oko šest evra. Pivo, bilo domaće ili uvozno, se kreće od 3,5 do pet evra. I kafa je nešto jeftinija pa je njega cijena od 2,4 do četiri evra, dok su sokovi od 2,5 do četiri evra.

Kada govorimo o prevozu, karta u jednom pravcu lokalnim prevozom je 3.6 evra, dok oni koji odluče da idu taksijem moraju po kilometru da plate dva evra.

taksi
FOTO: MUNCHEN.TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nije velika razlika ni u cijena u Auzgzburgu gdje će biti smještena selekcija Srbije, ali je malo vjerovatno da će se navijači odlučiti da tu odsjedaju jer do Gelzenkirhena imaju putovati više od 600 kilometara, dok je do Minhena dosta manje, nešto manje od 80 kilometara.

Pročitajte još

Na to treba dodati i da je cijena najjeftinije ulaznice za grupnu fazu 30 evra, a one najskuplje idu do 200 evra. Naravno, raspon cijena ulaznica zavisi od toga gdje se nalaze sjedišta.

U osmini finala ulaznice će se moći nabaviti već od 50 pa sve do 600 evra. U četvrtfinalu one najjeftinije vrijede 60 evra, u polufinalu 80, a za finale je potrebno da izdvojite minimalno 95 evra, dok će one najskuplje biti mnogo veće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije