Tenis

(FOTO) Raskid je bio neminovan "Novak Đoković je već bio sit mene, a i obratno"

Goran Ivanišević je nedavno raskinuo saradnju sa Novakom Đokovićem, a sada se nalazi u Cirihu gdje je otkrio zašto je do toga na kraju i došlo. Novak Đoković će takođe nastupiti na ovom turniru.

Novak Đoković Goran Ivanišević
FOTO: AMES ROSS

Bio je svjestan odmah da vrijeme za raskid dolazi i da ne može puno po tom pitanju da se uradi.

– Znao sam da to vrijeme dolazi. Novak je već bio sit mene, a i obratno. Odnosi jednostavno dođu do kraja, mada smo se mi razišli kao prijatelji. Nije bilo svađa i uvijek ćemo ostati prijatelji – izjavio je Ivanišević.

Ivanišević je najveće uspjehe doživio sa Đokovićem, koji je tokom tog perioda postigao mnoge rekorde u tenisu.

Novak Đoković
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

– Novak je postigao sve te uspjehe, a ja sam mu malo pomogao. Bila je to velika čast i odgovornost trenirati takvog genija – dodao je Ivanišević.

Tokom njihovog zajedničkog rada, bilo je i teških trenutaka.

– Nije uvijek bilo lako. Bilo je problema sa pandemijom, diskvalifikacijom na US Openu i incidentom u Melburnu. Zaista je bilo komplikovano – kazao je Ivanišević.

Ivanišević je debitovao kao Đokovićev trener na Vimbldonu 2019. godine, kada je Novak Đoković spasao dvije meč lopte protiv Rodžera Federera u finalu.

– Nisam ja pomogao Novaku da spriječi Rodžera. Prvo je došao Rafael Nadal, a zatim Novak. Njih trojica su se međusobno poticali na napredak – jasan je on.

Iako više ne rade zajedno, Ivanišević vjeruje da Đoković ima velike šanse da osvoji Rolan Garos.

Pročitajte još

– Ispadanje u Rimu nije bitno. Gren slem turniri su drugačiji. Ako bude psihološki spreman, osvojiće Garos. Mislim da će biti motivisan – rekao je bivši trener najboljeg tenisera svijeta.

Ivanišević je optimističan u vezi Đokovićevih šansi u Parizu.

– Novak se nikada ne predaje. Za njega su gren slemovi najvažniji i uvijek nađe način da pobjedi – kazao je.

Govorio je i o svojoj ulozi u Đokovićevim pobjedama.

– Novak je uvijek imao odličan servis, ali je bio potcjenjen zbog drugih udaraca. Radili smo na bacanju loptice i jačanju drugog servisa. Takođe smo vježbali voleje. Novak me je angažovao iz specifičnih razloga, a ne da pravim gužvu – zaključio je Ivanišević, a prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu