Košarka

(FOTO) ŠANSA ZA MLADE SNAGE Može li Željko Obradović sa pronađe rješenje za Partizanove probleme

KK Crvena zvezda je ove sezone već podigla dva trofeja, onaj u Kupu Radivoja Koraća i u regionalnom šampionatu, a sada slijedi borba za osvajanje Košarkaške lige Srbije takođe protiv Partizana.

(FOTO) ŠANSA ZA MLADE SNAGE Može li Željko Obradović sa pronađe rješenje za Partizanove probleme
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Vječiti borbu za tron domaćeg prvenstva počinju već u ponedjeljak u hali Pionir.

Posljednja šansa da Partizan ovu sezonu završi sa bar jednim trofejom dodatno je otežana kadrovskom situacijom. Željko Obradović ima velikih problema kada je riječ o poziciji centra.

Bruno Kaboklo
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

Najtrofejniji evropski trener je donio odluku da umjesto Frenka Kaminskog za završnicu KLS licencira Bruna Kabokla. Međutim, Brazilac je u subotu iznenadno na svoju ruku napustio klub i otputovao u Orlando. Balša Koprivica je zaradio povredu na meču protiv Igokee u završnici ABA lige, dok je Alen Smailagić poslije majstorice sa Megom osjetio bolove u koljenu. Tražio je izmjenu, a Obradović je kasnije to i potvrdio.

Pročitajte još

To znači da su crno-bijeli na velikim mukama kada je u pitanju izbor centarske pozicije. Ukoliko ni Koprivica ni Smailagić ne budu mogli da nastupe protiv Crvene zvezde, Obradović će da bude prinuđen da povjerenje ukaže mladom Aleksi Dimitrijeviću. Tačnije, prva opcija na centru bi bio Zek Ledej, a poznato je da mu to nije prirodna pozicije, dok bi pomenuti osamnaestogodišnjak bio njegova alternativa.

Podsjetimo, Dimitrijević je debitovao na utakmici protiv Mege. Odigrao je osam minuta i za to vrijeme je upisao osam poena. Jasno je da je Crvena zvezda mnogo zahtjevniji izazov, ali je i odlična prilika da pokaže svoj potencijal, piše Maxbet Sport.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu