Fudbal

(FOTO) ŠTA SE IZA BRDA VALJA Erik Ten Hag ostaje menadžer Mančester junajteda

Svi mediji u Engleskoj prenijeli su da Erik Ten Hag ipak ostaje na klupi Mančester Junajteda.

Erik ten Hag
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Dosta je bilo spekulacija oko angažmana holandskog trenera, ali će on dobiti još jednu šansu na Old trafordu i to samo sezonu 2024-25. već i produžetak saradnje.

Junajted je dugo većao oko budućnosti tima – kratkoročne, ali i dugoročne.

U utorak je u upravi kluba završena revizija aktuelne sezone i zaključilo se da Erik Ten Hag zaslužuje još jednu šansu. Džim Retklif, jedan od vlasnika Junajteda, je jedan od glavnih zagovarača da Erik treba da ostane jer mu prethodna uprava nije davala dovoljno povjerenja i da mu nije omogućavala da radi na najbolji način.

Čelni ljudi Crvenih đavola došli su zaključka da bi trebalo podržati Holanđanina, iako britanski mediji tvrde da je u maju postojao konsenzus uprave za prekid saradnje.

Situacija se drastično promijenila od pobjede u finalu FA Kupa protiv Mančester Sitija. Time je konačno jedan trofej došao u vitrine Old traforda, a posebna je bila i priča da je uprava Junajteda sa Džimom Retklifom na čelu željela da pruži još jednu šansu nekadašnjem treneru Ajaksa.

Pročitajte još

Ten Hag ima još 12 mjeseci ugovora sa Junajtedom, a nedugo po spoznaji da će ostati na Old Trafordu, nekadašnji trener Ajaksa sjeo je ponovo sa čelnicima zbog pregovora o novom ugovoru.

Ten Hag je u Junajted stigao 2022. godine poslije pet izuzetno uspješnih sezona u Ajaksu. Inače kandidati za njegovu zamjenu su bili Tomas Tuhel, Roberto De Zerbi, Maurisio Poektino, kao i Tomas Frank i Kiran Mekena.

Mekena, koji je bio dugogodišnji pomoćnik na Old Trafordu, napravio je čudo u Ipsviču i obavezao se na vjernost tom klubu, dok britanski mediji tvrde da su pregovori Đavola sa Tuhelom i De Zerbijem bili i u poodmakloj fazi, ali je klub odlučio da zadrži Ten Haga, piše Sport klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu