Fudbal

(FOTO) SVE ZBOG MANČESTER SITIJA Sezona iz bajke se pretvara u noćnu moru, Đirona ne može u Ligu šampiona?

Španska Đirona igra sezonu iz bajke, prvi put je izborila plasman u Ligu šampiona, ali postoje ozbiljne šanse da u eliti ne zaigra.

(FOTO) SVE ZBOG MANČESTER SITIJA Sezona iz bajke se pretvara u noćnu moru, Đirona ne može u Ligu šampiona?
FOTO: QUIQUE CURBELO/EPA

Iz UEFA je stigao dopis vlasnicima kluba iz Abu Dabija da neće moći da imaju dva kluba u tom takmičenju zbog sukoba interesa jer imaju šapu i nad Mančester Sitijem.

Iako postoji presedan sa Lajpcigom i Salcburgom, s tim da su se u tom slučaju uspjeli “gimnastikom” da “preveslaju” UEFA, iz Niona su poručili Đironi da će morati bogati Arapi da “dezinvestiraju” prije nego budu poznati svi učesnici. Sve kako bi se ispunila sva pravila integriteta, navodi Tajms iz izvora evropske kuće fudbala, piše Sportal.

Đirona, čiji udio u vlasništvu ima brat Pepa Gvardiole, rizikuje tako da ostane bez Lige šampiona. A zašto ona a ne Siti?

Zato što Građani, čak i da završe drugi u premijerligaškom raspletu u posljednjem kolu, ima veći UEFA koeficijent od Đirone. Tako će španski klub, ako ne napravi neku drastičnu promjenu, morati da se spusti u Ligu Evrope.

Siti grupa ima 47% vlasništva Đirone i još 12 klubova širom planete, računajući i najveći iz Mančestera.

Pročitajte još

Sve bi to moglo da se riješi ako dio akcija proda trećem nezavisnom tijelu i smanji svoje učešće na manje od 30%.

Ova zavrzlama se dešava u sezoni kada je Đirona dovela trojicu igrača Sitija, a na kraju ove prodala jednog od najboljih Savija u drugi smijer. Nema dileme da su njihove veze čvrste, samo još da se pronađe model kako zajedno da igraju Ligu šampiona.

Ako je to ikako moguće da se tako brzo riješi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu