Ostalo

(FOTO) Tijelo bilo pored groblja: Bivši prvak svijeta pronađen mrtav

Žak Frajtag (42), nekadašnji prvak svijeta u skoku uvis, pronađen je mrtav u blizini jednog groblja u zapadnoj Pretoriji, a policija sumnja na ubistvo.

(FOTO) Tijelo bilo pored groblja: Bivši prvak svijeta pronađen mrtav
FOTO: CLAUDIO ONORATI/EPA

Južnoafrikanac je nestao 17. juna, a od tada je trajala potraga za čuvenim Frajtagom. Nažalost, ona je završena na najgori mogući način, pošto je Žak pronađen mrtav.

Portal Netwerk24 javlja da je Frajtag pronađen krvav u travi u blizini groblja u zapadnoj Pretoriji u Južnoj Africi, a policija slučaj tretira kao ubistvo, piše Sportal.

Njegov nestanak je prijavljen još 17. juna, kada je viđen kako napušta kuću sa nepoznatim muškarcem. Mediji u Južnoj Africi pišu i da je posljednjih godina imao probleme i sa drogom, pa nije isključeno i da je ona na neki način uključena u njegovu smrt.

Pročitajte još

Inače, Frajtag je nekadašnji prvak svijeta u skoku uvis, a do rezultata karijere je došao 2003. u Parizu, kada je imao samo 21 godinu. Tada je preskočio 2.35 da bi tokom iste godine postavio i svoj najbolji rezultat u karijeri – 2.38.

Ipak, nikada nije uspio da ponovi ove rezultate, na Olimpijskim igrama u Atini naredne godine je bio tek na 20. mjestu, dok je prvenstvo svijeta 2005. u Helsinkiju okončao na 18. poziciji. Nakon toga više nije učestvovao na velikim takmičenjima.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu