Fudbal

(FOTO) Više nego zanimljiva odluka UEFA: Slovenac prije 4 godine priveden u Bijeljini sad sudi polufinale Evropskog prvenstva

Izuzetno zanimljiva odluka UEFA o arbitrima polufinalnih mečeva na Evropskom prvenstvu. Obojica glavnih sudija bila su hapšena!

(FOTO) Više nego zanimljiva odluka UEFA: Slovenac prije 4 godine priveden u Bijeljini sad sudi polufinale Evropskog prvenstva
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Duel Španija Francuska sudiće Slavko Vinčić iz Slovenije, dok će pravdu na meču Holandija – Engleska dijeliti Feliks Cvajer iz Njemačke.

Vinčić je ovdašnjoj javnosti najpoznatiji po događajima van terena. Dobro je poznat po tome što je 2020. godine hapšen zbog “druženja” sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Tokom maja te godine, policija je sprovela akciju “Kristal”, kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i srpska starleta Tijana Ajfon. Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku. Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

Slučajno sam se našao na tom placu, ja imam svoju kompaniju i bio sam u BiH na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to je bila moja najveća greška, žalim zbog togav – rekao je Slavko Vinčić za slovenački list Večer, a potom je nastavio:

“Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se šta se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhvaćena i privedena, a ni moji poslovni partneri nemaju ništa s tim”.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopova, ali i 20.000 KM u kešu.

FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Što se tiče Cvajera on je 2005. godine bio umješan u skandal oko namještanja utakmica čiji je glavni akter bio sudija Robert Hoizer i tom prilikom suspendovan je na šest mjeseci, pošto je dokazano da je prihvatio mito od 300 evra.

Pročitajte još

Ovaj incident dugo je držan u tajnosti, dok ga nisu otkrile novine Di Cajt koje su objavile tajne dosijee iz Fudbalskog saveza Njemačke, piše Kurir.

Evropsko prvenstvo se igra u Njemačkoj.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu