Fudbal

(FOTO) ŽIVOT MU JE PAKAO Pokorio svijet pa optužen za silovanja i sada je pred bankrotom

Životna priča fudbalera Bendžamina Mendija definitivno je pravi pakao.

Bendžamin Mendi
FOTO: PETER POWELL/EPA

Mendi je brzo dotakao zvijezde i stigao do titule šampiona svjneta sa Francuskom 2018. godine, igrao je za Mančester Siti, ali se brzo suočio sa optužbama za čak šest silovanja i jednim pokušajem silovanja.

Dugo je trajala borba Bendžamina Mendija na sudu gdje je poslije “rata” uspio da dokaže nevinost i oslobodi se optužbi, te nastavi karijeru u dresu Lorijena.

Kada je pomislio da mu je život konačno krenuo boljim tokom, Mendi je saznao za nove velike probleme. Manje od četiri mjeseca pošto je dobio tešku pravnu bitku, fudbaler Lorijena saznao je da duguje 920.000 evra na ime poreza!

On ovaj dug ne može da plati jer je pred bankrotom pa razmišlja o prodaji vile u Engleskoj, prenio je čuveni tabloid San.

Luksuzan dom procijenjen je na oko 5.700.000 evra i prostire se na 1.000 kvadrata, dok zemljište ima 7.000 kvadrata. Vila ima šest spavaćih soba, bioskop, prostoriju za igre, saunu, bazen i teretanu.

Pročitajte još

Sada će Mendi sve to morati da proda daleko ispod cene i za ovu luksuznu kuću dobiće najviše 860.000 evra.

Francuz nije prošao dobro i optužbe za koje se ispostavilo da nije kriv su mu uništile život. O tome je govorio i njegov prijatelj fudbaler Memfis Depaj.

– Sve optužbe su odbačene i šta ćemo sada? Ko će pomoći ovom bratu da zaliječi rane? Ko će odgovarati za štetu i kaljanje časti? Ko će mu vratiti karijeru? Potrebno je puno godina da se postane profesionalac i šta sad? Nikad se nisam htio doticati ove teme jer nisam znao sve detalje, ali razgovarao sam s njim jednom dok je bio u zatvoru, a i igrao sam protiv njega. Nisam vidio zlo u očima ovog čovjeka. Ne možemo dopustiti da se ovakve stvari dogode nama sportistima. Ko će stati uz nas kada nam je to potrebno i kada je šteta već napravljena? Ljudi, ne okrećite glavu – zagrmio je o ovom slučaju Depaj, a prenosi Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije