Sport

Golman Sarajeva u Rakovu: Šahinović mijenja Kovačevića, Banjalučanin pred rekordnim transferom

Dosadašnji golman Sarajeva Muhamed Šahinović karijeru će nastaviti u redovima poljskog Rakova, potvrdio je klub sa "Koševa".

Golman Sarajeva u Rakovu: Šahinović mijenja Kovačevića, Banjalučanin pred rekordnim transferom
FOTO: ZBIGNIEW MEISSNER

Šahinović, koji za vikend nije branio protiv GOŠK-a, već je stigao u Poljsku gdje je i predstavljen, a ugovor je potpisan do 2028. godine. Kako pišu poljski mediji, to je najava odlaska Vladana Kovačevića iz redova aktuelnog šampiona Poljske.

– Ovaj transfer je win-win za oba kluba kao i Šahinovića. Ovo je rezultat efektivnog skautiranja, izvrsnog trenažnog procesa i široke mreže i konekcija sa klubovima na globalnom nivou. Nastavljamo ovim putem i u budućnosti s ciljem da konstantno dižemo standarde i ljestvicu uspjeha – rekao je sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić.

Šahinović bi na golu poljskog kluba trebalo da zamijeni Kovačevića. Banjalučanin je na izlaznim vratima, a u poljskim medijima pominje se rekordna cifra. Navodno je riječ o više od pet miliona evra.

Pročitajte još

Već ljetos bio je na korak od prelaska u Benfiku, no klub je na samom kraju stavio veto. Pominjao se ranije i Glazgov Rendžers, a sam Kovačević nedavno je u razgovoru za poljske medije otkrio da je bio veoma blizu odlaska u Portugal.

– Transfer u Benfiku bio je blizu. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i nevjerovatan je osjećaj sama spoznaja da sam bio blizu tako velikog kluba, ali na kraju transfer nije realizovan. Ne mogu da kažem šta se tačno desilo, ali bio sam jako blizu. Glava je već bila u Lisabonu, koferi spakovani, ali do transfera nije došlo – naglasio je Kovačević, prenosi Mondo.ba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije