Košarka

GROBARI MOGU DA ODAHNU Predsjednik Partizana razjasnio situaciju oko brazilskog centra

Venecija se pohvalila da je dobila sudski spor sa Brunom Kaboklom, ali u Partizan Mozzart Betu ni najmanje ne brinu zbog odluke Arbitražnog suda Serije A. Predsednik crno-bijelih Ostoja Mijailović u izjavi za Mozzart Sport smiruje navijače tvrdnjom da Brazilac ostaje u klubu.

GROBARI MOGU DA ODAHNU Predsjednik Partizana razjasnio situaciju oko brazilskog centra
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako kaže Mijailović, Partizan Mozzart Bet ne bi ni mogao da ga registruje da papirološki nije sve obavljeno prema Fibinim propisima. Tako da i ako će Venecija možda i nastaviti proces pred Fibinim organima to sigurno neće imati uticaja na Kaboklov status u beogradskom timu.

Pročitajte još

Posebno zato što nam je Mijailović otkrio i da je Partizan već platio obeštećenje za brazilskog centra.

– KK Partizan Mozzart Bet je po odluci FIBA platio obeštećenje od 150.000 evra i za igrača dobio LOC (letter of clearence) bez kojeg on ne bi ni mogao da bude registrovan. Samim tim, situacija je čista i na nju ne može da utiče nikakva odluka arbitraže koja za ovaj slučaj nije ni nadležna – kratko nam je rekao  Mijailović.

Dakle, nema nikakve dileme – Bruno Kaboklo ostaje igrač Partizan Mozzart Bet i nikakav zahtjev Venecije da se taj ugovor poništi neće to moći da promjeni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu