Sport

IGRAČI BORCA NA CIJENI Zakarić blizu ostanka, postoji interesovanje za Lukića i Ziljkića

Dobre partije fudbalera Borca donijele su i interesovanje pojedinih klubova za najbolje igrače.

IGRAČI BORCA NA CIJENI Zakarić blizu ostanka, postoji interesovanje za Lukića i Ziljkića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sjajne partije Jove Lukića, Almedina Ziljkića i Gorana Zakarića u jesenjem dijelu sezone privukle su pažnju i moguće je da u zimskom prelaznom roku banjalučki klub ostane bez nekog od igrača. Trener Vlado Jagodić ističe da je odluka na upravi kluba i da će se tražiti najbolje rješenje.

– Bili smo mnogo strpljivi za Jovu Lukića, ali i Đorđa Milojević i Marka Kujundžića, za naše mlade igrače. Lukić je pokazao da Borac nije napravio grešku, po meni je najbolji napadač lige. Interesantan je mnogima, ali i mi tu imamo svoj interes. Kao golgeter ekipe, kao i Zakarić i Ziljkić i Vranješ kao strijelci bilo bi dobro da sve te igrače imam na raspolaganju, ali je koncept ekipe takav da moramo rješavati i finansije i rezultat. Bio bih presretan da i on kao i Danilović napravi veliki transfer. Desi li se to biću prezadovoljan, a ako ostane onda ću biti još zadovljniji.  Što se tiče Zakarića njegov ugovor je do 20. februara i u završnoj fazi su pregovori oko njegovog nastavka. Mislim da će naši ljudi blizu dogovora. Ziljkić je eksplodirao ove sezone, biće teško ga zadržati. Ali on ima ugovor klub se pita i vidjećemo. Mislim da ne možemo tu izgubiti – istakao je Jagodić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Trener Borca je naveo da će sutra Đorđe Ćosić imati razgovor sa čelnicima kluba i da će se nakon toga donijeti najbolja odluka u interesu kluba. Takođe je analizirao i učinak.

– Meleg je dobar igrač, profesionalac, ali došao je u ekipu kad ga nismo mogli adekvatno spremati. Nije on tip igrača koji je Danilović. Odlaskom Crnova i Mamadua služio nam je za te pozicije, kad je kapiten Vranješ bio bolestan, on je bio na toj poziciji. Kontinuitet je spas za nas. Ova grupa igrača treba da igra 30 odsto bolje nakon zimskih priprema. Znamo koje pozicije trebamo da popunimo. Imam spisak igrača bez kojih ne vidim polusezonu. Tu su Brtan i Vojnović. Moram istaći i Bojana Pavlovića koji je branio odlično, a zadnji duel je branio povrijeđen. Očekujem i od mladih igrača da budu bolji – poručio je Jagodić.

Marković je suspendovan

Trener Vlado Jagodić je objasnio da je suspendovan napadač Bojan Marković, a ne Dejan Bosančić.

– Desila se greška u komunikaciji. Igrač koji je bez dozvole kluba nastupao na malom fudbalu je Bojan Marković i on je suspendovan, a ne Dejan Bosančić –objasnio je Jagodić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije