Fudbal

IMAĆE ODLIČNE USLOVE Poznat zatvor u kom će boraviti Dani Alveš, ima bazen i zovu ga Hilton, a cimer u ćeliji će mu biti Kutinjo

Dobio je nekadašnji brazilski reprezentativac Dani Alveš presudu u četvrtak i osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja u jednom noćnom klubu u Barselonu, gradu gdje će i služiti kaznu!

IMAĆE ODLIČNE USLOVE Poznat zatvor u kom će boraviti Dani Alveš, ima bazen i zovu ga Hilton, a cimer u ćeliji će mu biti Kutinjo
FOTO: ALBERTO ESTEVEZ / POOL/EPA

Svjetski mediji pišu da će Alveš ostati u zatvoru “Brains 2” kog osuđenici porede sa Hiltonom i u kom se Brazilac nalazi od 2. januara prošle godine kada je i pritvoren.

U pitanju je zatvor koji je otvoren 2007. godine kako bi se pomoglo drugim kazneno-popravnim ustanovama zbog prenatrpanosti. Navodno u njemu boravi oko 1500 osuđenika. Nalazi se na 30 i nešto kilometara od centra grada i ima čak i ogroman bazen kako bi se zatvorenici rashladili tokom ljetnjih dana.

List “Marka” tvrdi da će Alveš u zatvoru biti cimer sa čovjekom po imenju Kutinjo. Međutim, nije u pitanju nekadašnji igrač Barse – već dugogodišnji tjelohranitelj Ronaldinja koji je takođe osuđen za seksualni napad.

Najpoznatiji stanovnik ovog zatvora bio je pionir antivirusnog softvera Džon Mekafi koji je tamo umro u junu 2021. Prije svoje smrti suočio se sa višestrukim optužbama za prevaru, pranje novca i utaju poreza u SAD. A tada je rekao:

– Život u španskim zatvorima je kao Hilton u poređenju sa groznim nadrealizmom i dehumanizacijom američkih zatvora. Ovde sam tretiran kao ljudsko biće umjesto kao broj.

Pročitajte još

S druge strane, vrijedi pomenuti da će se Alveš žaliti i na ovu kaznu od četiri i po godine – iako je mogao da dobije čak 12. I dalje trvdi da je sve bilo sporazumno, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu