Ostalo

Ipak je novac prioritet: Enganu nakon meča sa Fjurijem mogao bi da ukrsti rukavice sa Džošuom

Osnovna ideja svima je bila jasna – novac, a ne boks.

Tajson Fjuri
FOTO: ALBERTO VALDES/EPA

 Međutim, kako se MMA zvijezda Frensis Enganu pokazao više nego solidan bokser, uprkos porazu od Tajsona Fjurija, postao je i te kako interesantan i drugim borcima. Na milione niko nije gadljiv.

Pročitajte još

Stoga se sada šuška o novom spektaklu, mada se mnogi bokseri neće saglasiti. Ali, dok Fjuri čeka okršaj sa Oleksandrom Usikom – trebalo je da se održi 23. decembra, vjerovatno će biti odložen za februar ili mart – prvi čovjek WBC verzije Mauricio Sulajman naveo je da će ta organizacija momentalno svrstati Enganua u top 10 na njihovoj listi boksera.

To bi značilo da bi Enganu mogao da bude izazivač mnogim vrhunskim teškašima. I da im svima donese novac koji drugi bokseri ne bi mogli da privuku.

Zato se već uveliko spekuliše ko bi mogao da bude sljedeći rival 37-godišnjeg izazivača, a dobro obaviješteni Bild saznao je da bi to mogao da bude ni manje ni više nego bivši šampion Entoni Džošua.

-Fransis Nganu protiv Entonija Džošue, možda u Africi, kao drugi dio čuvenog ‘Rumble in the Jungle’ meča. To bi zaista bila jedna od najboljih borbi u istoriji ovog sporta – rekao je Džošuin promoter Edi Hern.

Tu baš i ne možemo da se saglasimo, jer prvi “Rumble in the Jungle” je bio spektakularan okršaj Muhameda Alija i Džordža Formena iz 1974. godine i pamti se kao jedan od najboljih mečeva u istoriji boksa. Ni Džošua, a posebno ne Enganu, nisu ni izbliza takve veličine. Ali, Džošua je sin nigerijskih imigranata, Enganu je rođen u Kamerunu i sa marketinške strane – vrlo je logično, piše Mocart sport.

Džošua je trebalo da se u januaru potuče sa Deonteom Vajlderom, ali taj meč nikako da se zakaže i sada se već priča o martu ili aprila. Zato Džošua želi meč u decembru. I milione koje bi Enganu mogao da mu donese kao jedan od najjatraktivnijih boraca današnjice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije