Ostalo

IZDALA PUTINA Jedna od najboljih atletičarki je bila njegova miljenica, postala izdajnica broj 1, pa šokirala Rusiju novim potezom

Jelena Išinbajeva, jedna od najboljih atletičarki svih vremena u disciplini skok s motkom, obrisala je sa svog naloga na društvenim mrežama fotografiju sa Vladimirom Putinom.

Vladimir Putin i Jelena Išinbajeva
FOTO: YURI KOCHETKOV DESCRIPTION/EPA

Njena objava datira iz novembra 2017. godine i odnosila se na njeno pridruživanje pokretu “Putinov tim” pred predsjedničke izbore koji su održani 2018. godine. Fotografija je bila potpisana frazom “Ja sam u Putinovom timu”.

Išinbajeva je nedavno došla u žižu pažnje, pošto su joj mnogi zamjerili da je članica komisije sportista Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u isto vrijeme ima vojni čin u ruskoj vojsci. Mediji su 5. septembra objavili da je ona zadržala mesto u MOK-u, gdje zastupa interese Rusije.

Pročitajte još

Nešto ranije, 12. jula španski mediji su objavili da se Išinbajeva preselila na Kanarskim ostrvima, gdje živi u luksuznom kompleksu.

Išinbajeva je u februaru od strane Ukrajine stavljena na listu sankcija, i to na 50 godina. Išinbajeva je nešto kasnije objavila da nikada nije imala stvarni čin u ruskoj vojsci, premda se spekulisalo da ima čin majora. Takođe je dodala da nikada nije bila poslanik Državne dume, niti članica neke partije, prenosi Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije