Fudbal

"Jako sam bio nervozan" Aleksandar Mitrović nije mirno primio odluku Piksija da ga izvadi iz igre protiv Engleske

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović priznao je da mu nije bilo svejedno kada ga je selektor Stojković izveo sa terena na meču sa Englezima.

"Jako sam bio nervozan" Aleksandar Mitrović nije mirno primio odluku Piksija da ga izvadi iz igre protiv Engleske
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Vidjelo se to odmah tokom meča, napadač je koračao ka klupi namršten, ljut, ali ga je, kaže, brzo popustilo, nakon nekoliko minuta i sa klupe je potom nastavio da bodri saigrače.

– Recite mi igrača koji ne voli da bude na terenu pogotovo na Evropskom i kad je bitno, za to se živi. Selektor je tu, donosi odluke, kad ste igrač gledate sve iz svog ugla, jako je jednostavno. Ali kad se stavite u poziciju selektora, morate gledati na više strana. Ja sam bio nervozan, sjeo sam na klupu, ohladio glavu i nastavio da bodrim. Dosta faktora, to su neke stvari, kad si igrač, želiš da budeš na terenu i da budeš akter – rekao je Mitrović koji se osvrnuo na komunikacijusa Dušanom Tadićem, saradnju na terenu tokom dugog niza godina:

Pročitajte još

“A Dušan i ja… Imamo jako dobru komunikaciju, igramo zajedno, možemo igrati i zatvorenih očiju, razumijemo se, pokazali smo u prethodnih par godina, mnoge stvari olakšavaju meni, Vlahoviću i saigračima. Ali opet, mi smo tu da izvršimo zadatke koje selektor postavi. Tim je ispred svakog pojedinca, bilo je i biće tako, to je to. Možda je to u nekoj drugoj taktici. Stadion Bajern Minhena, za to se živi, utakmcie koje pišu istoriju i kojih nećeš igrati mnogo, ko god bude istrčao, daće maksimum i preko toga“.

Evropsko prvenstvo se igra u Njemačkoj.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu