Sport

"JE L' TEBI OVO ZABAVNO" Nikola Jokić ostavio američke novinare u nevjerici poslije bravura protiv Portlanda

Nikola Jokić je izazvao ogromnu pažnju u NBA ligi zbog fantastične igre u pobjedi Denvera nad Portlandom, ali je i pred novinarima briljirao.

"JE L' TEBI OVO ZABAVNO" Nikola Jokić ostavio američke novinare u nevjerici poslije bravura protiv Portlanda
FOTO: @NUGGETS/TWITTER

Nakon bravura protiv Trejlblejzersa, prvo pitanje koje je na konferenciji za štampu srpski as dobio glasilo je da li je njemu sve ovo zabavno:

Znate, kada utakmica dođe, onda jeste zabavno. Drugačije je (od uvodnog dijela šampionata), ali samo igranje košarke je uvijek zabavno. Meni bar jeste – rekao je Jokić i iznenadio novinare koji su, očigledno, navikli na onaj surovi profesionalizam, u kome je za NBA asove meč – posao. To svakako jeste i posao, ali je Jokić podsjetio javnost u SAD da je prije svega košarka – igra. A igre su zabavne.

Iako javno pohvaljen zbog značajnog doprinosa u odbrani, nije želio da sebe ističe u prvi plan:

– U modernoj košarci jako je teško zaustaviti nekog. Kažem to zbog toga što igrači sada mnogo vremena posvećuju individualnom usavršavanju, mnogo je tu sati rada, a i svi su (u NBA) nevjerovatno talentovani. Sve što možete da uradite je da probate da im otežate ostvarivanje njihovih namjera – rekao je Jokić.

Kada su mu novinari otkrili da ga je njegov slavni saigrač Pol Milsap uporedio sa NFL legendom, kvoterbekom Nju Inglanda Tomom Brejdijem jer “čita odbranu rivala sa lakoćom”, on je samo slegnuo ramenima:

– Da, mislim da mogu da “čitam” sve što odbrane nude. Na meni je da probam da procijenim šta to žele da izvedu. San Antonio je igrao na jedan način, Portland na drugi. Mislim da mogu da “čitam” sve to – uvjeren je centar Denvera.

Nakon što je konstatovao da je “ovo bila prilično traljava utakmica, jer smo i mi i oni griješili, gubili lopte, promašivali neke otvorene šuteve”, Jokić je počeo i da zasmijava novinare. Prvo kada je, jer je posljednji napustio tuš-kabinu, time i posljednji izašao pred “sedmu silu”, upitan “da li je to srpska tradicija da se toliko dugo kupate?”:

– Ma, takav sam vam ja. Prosto predugo ostanem, šta ćete – rekao je Jokić.

Onda je zamoljen da ko zna koji put prokomentariše izvanredan odnos sa plejmejkerom Džamalom Marejem. Tada se pridigao u stolici, uozbiljio lice i rekao novinarima:

– Ovo sada dobro da zapišete. Mi igramo dosta dobro zajedno. Učimo i predajemo jedan drugome, gdje ko treba da bude, kako da se ponašamo u bloku. Mi vidimo drugačije postavke odbrane, drugačije detalje i onda se dopunjujemo. On je sjajan košarkaš, pravi takmičar i stvarno volim što mi je saigrač. Jeste li zapisali to? – rekao je Jokić, nasmijao novinare, a onda su ga oni upitali kako komentariše što je trener Majkl Malon rekao da je veza Nikola – Džamal na terenu romantična:

“Nemam pojma o čemu on to. Trener je to rekao, ne ja!”.

Na kraju se osvrnuo i na konstataciju da se sada nalazi u životnoj formi:

– Ne znam baš da li je tako. Igrao sam vrlo dobro i krajem prošle sezone, kada smo ono vezali sedam ili osam pobjeda. Ali, dobro, plej-of je ovo, sada svako u timu mora da da svoj maksimum. Da li je ovo najbolja košarka koju sam ikada igrao, ne znam. Možda i jeste – zaključio je Nikola Jokić.

 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu