Košarka

"Jokić da bude motivisan, a ne da čašćava dolaskom" Vujošević zna gdje leži ključ uspjeha košarkaša Srbije na Olimpijskim igrama

Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana i selektor reprezentacije Srbije i Crne gore, bio je gost emisije “360 stepeni” na televiziji N1, a tom prilikom govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama.

Duško Vujošević
FOTO: NOVA S/YOUTUBE/SCREENSHOT

On je istakao da Srbija ako bude kompletna na Olimpijskim igrama može da se nada dobrom rezultatu, a pomenuo je i Nikolu Jokića.

Duško Vujošević osvrnuo se na srebro osvojeno u Manili na Svjetskom prvenstvu.

Pročitajte još

– Svjetsko prvenstvo nije bilo na ekstremno visokom nivou kvaliteta, ali nije očekivano bilo da se osvoji medalja. Prvo, Pešić je stara škola koja zahtijeva dvije stvari, a to je red, rad i disciplina. Tako je, on je rekao, ja citiram… Stvarno je reprezentaciji bilo potrebno da se vrati red i rad. Atmosfera nije bila sjajna pred put, ali se tamo napravila. Bio je dobio dobar raspored, pa je svaka pobjeda ima svoje nusprodukte. Stvorilo se zajedništvo, pogotovo kad se sve desilo sa Borišom Simanićem. To što se desilo, njegovo ponašanje pred svima, kad je slao poruke i podržavao ekipu, a borio za život jednu noć, to je diglo ekipu. Napravljen je uspjeh koji niko nije očekivao. Sa tim timom je svaka medalja imala sjaj zlata – rekao je Vujošević, prenosi Sportal.

A potom je i istakao da vjeruje da Srbija na Olimpijskim igrama, ako bude igrao Nikola Jokić može da napravi dobar rezultat.

– Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje… Ako će tu biti Jokić, vjerovatno i Micić… Lučić je jako važan, nadamo se da da će igrati Bogdanović, koji je jako bitan za tu ekipu. Pod uslovom da svako od njih, i prije svega mislim na Jokića, dođe da igra, ne da čašćava svojim prisustvom, ako dođe maksimalno motivisan i u funkciji tima… Samo pod tim uslovima, imali bismo šanse. Nema jačeg takmičenja od Olimpijskih igara i tu učešće treba da bude krunisano dobrim rezultatom. To svima treba da bude motiv da se spreme i istrpe Pešićev dril – zaključio je Vujošević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu