Fudbal

Joveljić dobija VELIKO POJAČANJE: Stiže sin Dortmunda u jednom od čudnijih transfera svih vremena

Jedna era je završena. Prekaljeni as Marko Rojs završio je poglavlje sa voljenom Borusijom iz Dortmunda i u potrazi za novim klubom, a to bi vrlo lako mogao da bude Los Anđeles Galaksi.

Marko Rojs
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Rojs kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor, može da bira novu sredinu u moru ponuda između MLS lige, Saudijske Arabije i Evrope. Čini se, kako javljaju američki insajderi, da je najbliži Los Anđeles Galaksiju da igra u tandemu sa Dejanom Joveljićem.

I transfer je prilično čudan. Galaksi je morao prvo da pita Šarlot za dozvolu da pregovara sa njemačkim fudbalerom, naravno uz nadoknadu čak i da Rojs s Galaksijem ne potpiše ugovor.

Pročitajte još

Šarlot je pristao na to, dobiće dio novca, a ako Rojs izabere Kaliforniju nadoknada će biti jedna od najskupljih, s tim da se ne navodi tačan iznos.

Ono što je zanimljivo je da je Galaksi popunio tri mesta sa bogatim ugovorima, što znači da Rojs može najviše da zaradi 1,7 miliona dolara godišnje. To nije novac koji je u skladu sa njegovim renomeom, posebno što će na drugoj strani imati ponudu četiri ili pet puta veću iz Arabije, ali mu LA Galaksi nudi raskošan život u Kaliforniji, piše Sportal.

I ne bi bilo iznenađenje da tamo završi, predstavnici tog kluba i Šarlotovog su bili na finalu Lige šampiona u Londonu, gdje je Real Madrid savladao Borusiju, a Rojs se od Milionera oprostio bez značajnog trofeja.

Tek što je proslavio 35. rođendan Rojs će izabrati novu destinaciju gdje će provesti posljednje godine karijere. Za sada je na “polu” Galaksi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu