Fudbal

Junak Slovenije "pecnuo" Orlove "Znamo da Srbi imaju problem da se vrate u odbranu kada izgube loptu"

Žan Karničnik, fudbaler Celja i reprezentacije Slovenije, heroj je Zmajčeka zbog partije protiv Srbije.

Junak Slovenije "pecnuo" Orlove "Znamo da Srbi imaju problem da se vrate u odbranu kada izgube loptu"
FOTO: MOHAMED MESSARA/EPA

Dominirao je, jedan slalom iz kontre ga je lansirao među zvijezde, a može da zahvali i Sergeju Milinkoviću Saviću, koji ga je pustio da se ušeta u šesnaesterac. Gol Luke Jovića ga je samo spriječio da bude apsolutni heroj meča (1:1).

Slovenija je bila na pragu toga da sa četiri boda u džepu sačeka Engleze i rasplet grupe. Ipak, ima tim Matjaža Keka igru za ponos, sa dva boda odlučuje o svojoj sudbini. A kako igra i kako se trenutno drže Englezi, sve je moguće.

Pročitajte još

Orlovi su opet prosuli mnogo toga igrom i postavkom, kasno su se “pronašli” na terenu i sada mora da se profitira iz kasnog spasa, ali protiv nezgodnih Danaca.

– Sa ovim golom, samo sam dokazao, iako dolazim iz slovenačke lige, da zaslužujem da igram za reprezentaciju. Lijepo takmičenje za nas do sada. Znali smo da Srbi imaju problema da se vraćaju u odbranu kada izgube loptu. Tranzicije su naše najjače oružje – rekao je Karničnik.

Dalje je dodao:

– Prvo sam počeo akciju pasom, potom sam trčao do kaznenog prostora i ubacio se iz drugog plana. Srpski defanzivci su me zaboravili, a ja sam, srećom, postigao gol na dobru asistenciju Timija Elšnika – rekao je Karničnik, piše Sportal.

Iza sebe je imao i 20.000 ljudi.

– Nevjerovatan osjećaj od momenta kada sam kročio na teren. Već je tada bilo mnogo naših ljudi na tribinama, i tokom zagrijavanja, ali kada je meč počeo, prizor je bio neopisiv. Hvala svima koji su bili danas da nas podrže. Vjerujem da je čitava Slovenija bila uz nas – dodao je Karničnik.

Reprezentativcu Slovenije osjećanja su bila pomiješana.

– Da, istina. Srećan sam zbog gola, dobio sam baš mnogo poruka, ali nisam srećan zbog onog što se dogodilo na kraju. Mi smo ti koji trebamo da budemo razočarani. Zaslužili smo pobjedu jer smo odigrali odlično 80 minuta. Na kraju, Srbija nije imala šta da izgubi. Njihovim visokim igračima punili su šesnaesterac. Imali smo određene probleme da se branimo u tim trenucima u vazdušnim duelima, bilo je teško u tim duelima, a srećom po Srbe, golovi poslije prekida su im zaštitni znak. Njihov golman je čak došao u naš kazneni prostor. Jesmo razočarani, ali smo i ponosni zbog načina na koji smo predstavljali Sloveniju i kako generalno predstavljamo našu zemlju na ovom šampionatu. Ako ovako budemo igrali, možemo se nečemu nadati protiv Engleske. Što se meča sa Srbijom tiče, ostao je gorak ukus – rekao je – dodao je Karničnik.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu