Košarka

KREĆE RASPLET Odmah na startu derbi Turska -Francuska

Kreće rasplet na Evrobasketu, prvi mečevi osmine finala igraju se danas.

KREĆE RASPLET Odmah na startu derbi Turska -Francuska
FOTO: FIBA

Program otvaraju Turci i Francuzi, i to poslije provokativnog nastupa Ergina Atamana. Trener Efesa i selektor Turske bio je ogorčen zbog termina, pitao se da li će doći svi Turci koji žive u Berlinu, iako se igra za vikend.

Termin jeste nepopularan, ali Ataman je nastavio u svom stilu da na sve ima zamerke, pa će biti sigurno zanimljivo već od podneva.

Već u 14.45 igraju Slovenci protiv Belgijanaca i tu ne treba očekivati preveliko iznenađenje osim dobrog otpora tima koji je nas pobedio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Belgijanci su dobili i Špance na ovom Evrobasketu, ali sve sem pristojnog poraza, bilo bi iznenađenje.

U 18.00 se igra meč Njemačka – Crna Gora, u kom naši susedi imaju težak zadatak protiv domaćina. Za 20.45, zakazan je klasik, iako ni Španci ni Litvanci možda nisu na nivou na kakav su navikli. Furija je došla dotle da mora da angažuje stranca, Lorenca Brauna, poslije odlaska jedne sjajne generacije nije bilo pravih nasljednika. Sa druge strane su Litvanci koji su vezali tri startna poraza, ali su se iščupali i domogli završnice. Treba imati u vidu i da su ti porazi bili tesni i plod neizvesnosti, što je baltička zemlja arhivirala.

Raspored mečeva:

12.00 Francuska – Turska

14.45 Slovenija – Belgija

18.00 Nemačka – Crna Gora 

20.45 Španija – Litvanija

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu