Fudbal

LEGIJA OZBILJNO ZAGRIJANA Partizanov biser na meti velikana iz Poljske, sada je sve na sportskom sektoru

Pričalo se o klubovima iz „liga petice“ – i dalje se priča – međutim, ime Sameda Baždara sve češće se pominje i u Poljskoj. I to u kontekstu potencijalnog pojačanja Legije.

LEGIJA OZBILJNO ZAGRIJANA Partizanov biser na meti velikana iz Poljske, sada je sve na sportskom sektoru
FOTO: FK PARTIZAN /M. TODOROVIC

Kad je prošle sedmice prodao Ernesta Mučija Bešiktašu, klub iz Varšave se razletio tržištem da pronađe zamjenu 22-godišnjem Albancu. Novca svakako ima, iz Istanbula je na njegov račun leglo 10.000.000 evra i među opcijama koji figuriraju kao zamena nalazi se i Partizanov tinejdžer.

Pročitajte još

Poljski mediji nisu sigurni da li je rukovodstvo Legije nanišanilo Baždara ili je iz Beograda dobilo preporuke da je riječ o talentu čije bi karakteristike valjalo razmotriti. Naročito ako se zna da su ga ranije pratili skauti Juventusa u Volfzburga, kao i da je španski Valjadolid ljetos kontaktirao ljude iz Humskoj sa idejom da ga odvede.

Prema saznanjima Mocart Sporta, cijela priča je tek u povoju i u ovom času ne djeluje realno da Samed napusti Topčidersko brdo. Ruku na srce, prelazni rok u Poljskoj ističe 22. februara i vremena da se situacija promijeni ima, mada, kako se može čuti od dobro upućenih ljudi, Legija motri i na druge opcije i probaće da se pojača igračem koji ima malo više iskustva, u rasponu od 26 do 28 godina. Baždar joj svakako jeste interesantan, ali u ovom času bi prije da dovede ofanzivca koji odmah može u prvi tim, naročito ako se zna da se klub bori za titulu (četvrto mjesto na tabeli, šest bodova manje od lidera Jagjelonije).

Ne bi trebalo zanemariti činjenicu da je štoper Legije Radovan Pankov, da je na klupi Kosta Runjaić, te da istorijski, od Aleksandra Vukovića, do Miroslava Radovića, Legija ima dobre konekcije sa ovdašnjim tržištem i zato je logično što uzima u obzir svakog ko skreće pažnju.

Partizan nije baš zainteresovan da pusti Baždara u ovom trenutku, kad je sklopio tim u kome će mu, na pojedinim utakmicama, biti namijenjena uloga startera. Ili makar da kao izmjena više vremena provede na terenu nego jesenas. Tim prije što je, prema riječima trenera Igora Duljaja, odličan bio tokom pripremnog perioda.

Baždar ima 20 godina, a ljeta 2022. je produžio vjernost klubu do juna 2026.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu