Sport

LEOTAR NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE LIGE Aleksić: Najveći kvalitet ekipe je dobra atmosfera

Sjajna košarkaška priča dolazi iz Trebinja! Košarkaši Leotara su pravi primjer kako ekipa može da napravi dobar rezultat sa gotovo kompletnim domaćim igračkim kadrom.

LEOTAR NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE LIGE Aleksić: Najveći kvalitet ekipe je dobra atmosfera
FOTO: KK ZRINJSKI /USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Hercegovački klub je nakon nepotpunog 10. kola na drugoj poziciji sa skorom šest pobjeda i četiri poraza i sa pravom može čak i da konkuriše za plasman u Liga za šampiona. Iako Trebinjci imaju skroman budžet u odnosu na većinu ostalih ekipa to im ne smeta da pružaju odlične partije u prvenstvu.

Vladimir Aleksić ističe da je ključ svega dobra atmosfera unutar ekipe.

– Najveći kvalitet ove ekipe je dobra atmosfera u kojoj svaki pojedinac daje maksimum i to donosi rezultat. Gotovo kompletan igrački kadar je iz Trebinja, tu je još Raičević koji je sa nama već tri godine, tako da se odlično poznajemo i razumijemo. Uvijek neko drugi iskoči, pa smo već ostvarili i tri pobjede na gostovanjima što dosad nije bio slučaj. Odigrali smo veoma kvalitetno u prošlom kolu u Zenici sveli Božovića na samo 11 poena i pokazali da ovi rezultati nisu slučajnost. Uspjeh dobija na značaju jer smo igrali bez tri važna igrača (N. Đurasovć, Šakotić, Milošević). Da nije bilo kiksa protiv Bosne na domaćem terenu mogli bi se već sad boriti za mjesto u gornjem dijelu tabele. I ovako smo pri vrhu, čak se možemo boriti i za Ligu za šampiona, mada je prvi cilj kluba da se izbjegne borba za opszanak –poručio je Vladimir Aleksić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu