Fudbal

"Lešinari su pripremali napad na gostujuće navijače“ O razlozima zabrane dolaska Manijaka oglasila se banjalučka policija

Policijska uprava Banjaluka saopštila je jutros da je nakon izvršenih provjera i prikupljenih obavještenja donijela bezbjednosnu procjenu da bi na utakmici Borca i Željezničara moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti gostujućih navijača.

"Lešinari su pripremali napad na gostujuće navijače“ O razlozima zabrane dolaska Manijaka oglasila se banjalučka policija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U skladu sa tim, Policijska uprava Banjaluka, obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da dolazak i prisustvo navijača Fudbalskog kluba Željezničar nije dozvoljeno.

Naime, izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači Fudbalskog kluba Borac spremaju napad na gostujuće navijače, na trasi kretanja, odnosno tokom njihovog boravka na području Grada Banjaluka- saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju kako se bezbjednost fudbalske utakmice nije željela ugroziti imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incidenti prilikom kojih su policijski službenici kod obe grupe navijača prije početka utakmica, pronalazili opasne i nedozvoljene predmete.

Pročitajte još

Policijska uprava Banjaluka saopštila je i da preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog održavanja fudbalske utakmice najavljene za danas u 15.15, kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva.

Podsjetimo, zbog zabrane dolaska Manijaka, navijači Borca su izdali saopštenje pod naslovom “Stop represiji nad navijačima” u kojem su prozvali policiju upitavši da li su nesposobni da obezbijede jednu fudbalsku utakmicu ili samo neće da rade svoj posao.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu