Ostalo

Mađari suspendovali srpskog internacionalca: Donosio im trofeje, a sada nema pravo da igra i trenira

Srpski rukometaš, Petar Nenadić, suspendaovan je od strane njegovog kluba, Vesprema.

Petar Nenadić
FOTO: CLAUS FISKER/EPA

Nakon što je tridesetsedmogodišnjak objavio da će na kraju sezone napustiti mađarski klub po isteku ugovora, nije se našao u timu za utakmicu Lige šampiona protiv Porta u kojoj je ova ekipa slavila sa 32:30.

Razlog za tako nešto jeste suspenzija koju mu je klub izrekao, a navodno je srednji bek ostao van ekipe zbog internog disciplinskog postupka koji se protiv njega vodi. Kako je klub naveo, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi neće moći da trenira i igra mečeve dok se čitav proces ne okonča, navodi Sportal.

Ovakav rasplet mogao bi da predstavlja ružan kraj petogodišnje saradnje Vesprema, koji vodi Momir Ilić i za koji igraju Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek, i nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

Pročitajte još

Nenadić je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, koju sada vodi njegov brat Draško, da bi poslije toga nosio dres Barselone, PIK Segeda, Holstbroa, Visle Plok, Fuksa iz Berlina, a 2018. godine je stigao u Mađarsku. On je 2019. godine proglašen za najboljeg evropskog igrača od strane EHF, a do sada je osvojio tri trofeja SEHA lige, tiulu prvaka Mađarske i tri kupa te zemlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu