Fudbal

"100 miliona evra je u igri" Alegri progovorio o ostanku u Juventusu

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da ne može garantovati da će naredne sezone ostati u klubu.

Alegri i Vlahović
FOTO: LUCA ZENNARO/EPA

Vlasnik kluba Džon Elkan rekao je u četvrtak da će naredbna sezona biti “nulta godina” za Juventus pod vođstvom novog sportskog direktora Kristijana Đintolija, a prije godinu dana Alegrija je nazvao “referentnom tačkom” za budućnost kluba.

– Elkan je rekao važne stvari koje su istakle ono što je rečeno prije tri godine. Svake sezone u prvi tim moramo da uvodimo igrače nove generacije. Posao će se nastaviti i narednih godina sa direktorom Đintolijem – rekao je Alegri, prenio je Fudbal Italija.

On je na konferenciji za novinare upitan o budućnosti. Uprkos tome što mu ugovor ističe 2025. godine, spekuliše se da uprava kluba želi da raskine saradnju sa 56-godišnjim trenerom.

Pročitajte još

Alegri je rekao da ne može da garantuje da će ostati.

– Sada moramo samo da mislimo na naše ciljeve, oni su iznad svega. Mislim da je plasmanom u Ligu šampiona 100 miliona evra u igri, pa je sada to glavni cilj i svi su uključeni. O budućnosti će, kao i uvijek, klub odlučiti šta je najbolje. Sada je najbolje da se svi držimo zajedno i da igramo za ovaj cilj – naveo je Alegri.

Juventus je treći na tabeli sedam kola prije kraja Serije A, a plasman u Ligu šampiona sigurno će osigurati prve četiri ekipe, objavio je B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu