Fudbal

Matić ima savjet za mlade "Zaobilazite Zvezdu i Partizan na početku karijere"

Srpski fudbaler Nemanja Matić dotakao se zanimljivih tema u intervjuu za "Yu planet", a među njima i naša dva najveća kluba.

Matić ima savjet za mlade "Zaobilazite Zvezdu i Partizan na početku karijere"
FOTO: SRDJAN SUKI/EPA

Jedno od pitanja je bilo šta bi savjetovao mlađem sebi kada bi mogao, a član Rena je istakao da bi zaobišao epizode u Zvezdi i Partizanu, gdje je bio kao mlad fudbaler.

Prema njegovim riječima, to je bilo samo gubljenje vremena.

Pročitajte još

– Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vrijeme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam sjeo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja griješi sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da djeca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u vječite, ali će puno i da izgube – rekao je Nemanja Matić.

Od reprezentacije se oprostio naglo, doduše zvaničnog oproštaja nije ni bilo.

– Nisam ga ni imao. I nije mi žao. Da je to bilo sve kako treba, možda bih još i igrao i bio dio reprezentacije. Ali mislim da sam uradio pravu stvar za karijeru. Nervirao sam se oko nefudbalskih stvari. Igrali smo sa Škotskom za prolaz na EP. To su nijanse. Nije to bitno na kraju krajeva. Bitno je sve ostalo okolo. Nije mi žao što sam napustio reprezentaciju jer nisam ništa izgubio. Dao sam sve od sebe – iskren je Matić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije