Tenis

"Mi nismo prijatelji" Đoković otvoreno o odnosu sa Rafom i Rodžerom

Novak Đoković se u opširnom intervjuu sa Jonom Verrhajmom u emisiji "60 minuta" dotakao o preostala dva člana "velike trojke", Rodžera Federera i Rafaela Nadala, te o odnosu koji privatno ima sa njima.

"Mi nismo prijatelji" Đoković otvoreno o odnosu sa Rafom i Rodžerom
FOTO: JORGE ZAPATA/EPA

Odgovarajući na pitanje Verthajma o njegovom odnosu sa svoja dva najveća rivala kroz karijeru, Novak Đoković je istakao da je oduvijek gajio poštovanje za njih ali da je određena distanca uvijek neophodna među takmvim rivalima. Ipak, nije krio da bi volio da se nekada ponovo okupe.

– Želio bih da. Zaista bih volio – kaže Đoković o prijateljskoj budućnosti sa Rodžerom i Rafom i dodaje:

“Lično, volio bih. Mislim, znam da se očigledno (smijeh) nismo tako dobro slagali tokom karijere van terena. A mi nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i teško je kao takmičari da budemo veoma bliski i dijelimo i dajemo uvid u svoj život ili osjećanja, znate, moglo bi biti upotreijbljen protiv tebe za teniske rekorde i prilikum daljih susreta na terenu”, rekao je Novak, a prenosi Sportal.

Pročitajte još

On ističe da uprkos svemu gaji veliko poštovanje prema Rafi i Rodžeru.

– Toliko godina smo dijelili pozornicu i mislim da je najveće poštovanje uvijek tu, bar sa moje strane, prema njima. Dakle, da, nadam se da ćemo jednog dana, kada se zavese malo više spuste, moći da sjednemo i porazgovaramo. Bilo bi, bilo bi nevjerovatno – rekao je Đoković.

Novak, koji je nedavno obezbijedio rekordnu osmu godinu kao broj 1 na ATP turu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu