Tenis

"Mogu da dam otkaz" Ivanišević KOMPLETIRAO SVE sa Đokovićem i opisao put u Njujorku

Nije uhvatila euforija Gorana Ivaniševića poslije još jedne pobjede Novaka Đokovića na gren slem turnirima.

Goran Ivanišević
FOTO: NEIL HALL/EPA

Hrvatski stručnjak, koji je već četiri godine u Novakom timu ističe da je dobro odrađena priprema za meč sa Daniom Medvedevom.

– Taktiku smo znali. Puno tih servisa vani, koji izbacuju igrača sa terena i stalni izlasci na mrežu. Takođe, bilo je važno ostati sa njim u relijima. Igrati mu po bekhendu, hvatati ga na krivu nogu, jer znamo da on može da prebacuje do sutra. Naravno i trebalo je strpljenje. Medvedev je igrač, koji odigra savršeno pet gemova, a onda sve prospe u nekoliko trenutaka. Novak je taktički manje-više sve besprekorno radio, osim tog gubitka gema na svoj servis u trećem setu, ali on je čovjek od krvi i mesa. Brzo se oporavio i stigao do pobjede – rekao je Ivanišević.

Pročitajte još

Kao najteži meč na putu do trona, opisao je duel protiv Lasla Đerea u trećem kolu u kojem je Novak nadoknadio minus od dva seta, piše Sport klub.

– Laslo je jedan jako nezgodan igrač. Mislim da je on bio u toj poziciji da vodi 2:0 u setovima, a i sam ne vjeruje šta se dešava. Tu sam blizu da dobijem, a opet ne znam da li ću uspjeti. Više hoću, nego što neću, to je bilo vjerovatno u Laslovoj glavi i to se tačno vidjelo u trećem i četvrtom setu. Ovo poslije toga je bilo sve kontrolisano i glatko. I polufinale i finale. Mada da je Novak izubio taj-brejk u drugom setu u finalu, sve je moglo da bude mnogo komplikovanije – rekao je popularni Zec.

Saradnju sa Novakom na početku i sada opisuje na sljedeći način.

– Nije lakše, nego na početku, ali sam se navikao. Već sam se ušemio. Čuješ ga – ne čuješ ga. Falio mi je ovaj US open sa njim. Imao sam sa Marinom Čilićem, ali ne sa Novakom. I sada sam sve kompletirao sa njim. Imam sve gren slemove, masterse, turnire iz serije 500 i 250. Fjučerse i čelendžere neće igrati, tako da mogu slobodno otkaz da dam – kroz šalu je rekao Ivanišević.

O tačnim planovima Đokovića u narednom periodu nije mogao mnogo toga da kaže.

– U budućnost ne gledam. Moja budućnost je da sada idem na operaciju koljena, pa ćemo da vidimo. Što se Novaka tiče, znam da ide na Dejvis kup. Poslije toga treba da se dobro odmori i pregrupiše. Mislim da u Kinu neće ići, ali moraće prije Torina i završnog turnira makar još nešto da odigra. Možda Pariz. Vidjećemo, sada ćemo malo da uživamo u ovoj pobjedi – zaključio je Ivanišević.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije