Tenis

"Mogu samo da se nadam da ću biti kao on" Šelton pronašao idola u najvećem Novakovom rivalu

Ben Šelton je privukao pažnju teniskog svijeta duelom sa Novakom Đokovićem na US Openu, a potom je otkrio da mu je jedan od uzora iz detinjstva – Rafael Nadal.

Ben Šelton i Novak Đoković se pozdravljaju na mreži poslije meča
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

Mladi teniser je ostvario fantastičan rezultat u Njujorku, gdje je u polufinalu izgubio od Novaka Đokovića. Poslije tog duela prašinu je podigao srpski igrač, pošto je trijumf proslavio „spuštanjem slušalice“ inače prepoznatljivim gestom Amerikanca.

Potom je Šelton bio učesnik Lejver kupa, a poslije jednog trijumfa dobio je veliku pohvalu od novinara, koji su konstatovali da Ben podsjeća na Rafaela Nadala.

– Mislim da je to veliki kompliment, pa hvala vam – rekao je Amerikanac i nastavio u istom tonu:

– Volim da se borim na terenu kao Nadal. Nikada ne odustajem, to je nešto sam naučio gledajući ga. Dok sam odrastao, Rafa je bio jedan od tenisera koje sam stalno pratio, svaki njegov meč. Mogu samo da se nadam da ću i ja imati takav borbeni duh – smatra Amerikanac, prenosi Sportal.

Pročitajte još

Šelton dodaje da mu je značajno pomoglo da napreduje to što je “naučio” od Nadala.

– Sve što sam vidio da Nadal radi na terenu, pomaže i meni. Pokazivanje emocija, pokazivanje vatre, odsustvo straha da se suočim sa protivnikom – zaključio je Ben.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije