Tenis

Nadalov koncept savršenog tenisera "Novakov bekend, Rodžerov forhend, moj mentalni sklop"

Rafael Nadal nije mogao da izostavi Novaka, ali ga je pomenuo samo kod jedne stvari.

Nadalov koncept savršenog tenisera "Novakov bekend, Rodžerov forhend, moj mentalni sklop"
FOTO: ALEJANDRO GARCIA/EPA

Rafael Nadal se sprema za povratak na teren, a prije nego što je izašao da ponovo vježba razgovarao je sa medijima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jedno od pitanja je bilo da sastavi svog idealnog tenisera i morao je Španac da pomene Novaka Đokovića. Doduše nije izostavio ni Rodžera Federera i sebe…

Pročitajte još

Dio igre koji najviše cijeni kod Novaka je bekend! Kada je sastavljao idealnog tenisera dao mu je Novakov bekend, a kada je forhend u pitanju tu je izabrao udarac Rodžera Federera. Iako mnogi smatraju Novaka za mentalno najjačeg tenisera, ako ne i mentalno najjačeg sportistu svih vremena, Nadal je tu rekao da nema boljeg od njega i svom idealnom igraču je dao mentalni sklop Rafaela Nadala.

Pomenut je i sada drugi teniser svijeta Karlos Alkaraz i priznao je mlađem kolegi iz Španije preimućstvo kada su u pitanju fizikalije, pa je tako taj dio uzet od nekadašnjeg broja jedan. Za volej se prisjetio nekih ranijih vremena i rekao da je najbolji volej u igri imao Radek Štepanek, a najbolji servis pripada Hrvatu!  Za najboljeg servera je odabrao 44-godišnjeg Ivu Karlovića, nekada 14. igrača svoketa koji je sa aktivnim bavljenjem tenisom zvanično prestao tek ove godine, prenosi Mondo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije