Fudbal

NAJSKROMNIJE OD SVEGA Pojavila se nova opcija za Bijeljinca

Činjenica da su kupili Lukasa Beltrana i Embalu Enzolu, uloživši u njih preko 20.000.000 evra bila je najkonkretnija najava da u Firenci ne računaju više na Luku Jovića i da žele da ga se riješe ovog ljeta.

Luka Jović
FOTO: HUGO DELGADO/EPA

Odluka da ne bude prijavljen za Ligu konferencije došla je kao prirodan slijed događaja, nakon čega su krenule spekulacije gdje bi srpski napadač mogao da nastavi karijeru.

Pročitajte još

Prva informacija kazivala je da ga Fali Ramadani nudi Milanu, ali da na San Siru nisu baš zagrijani. Potom se Rosonerima navodno zanimljivom učinila ideja da dovede Jovića, da bi se posljednjih dana kao jedna od opcija pojavio i Olimpijakos. Imajući u vidu Ramadanijeve dobre veze u Atini – ništa neočekivano.

Ipak, tu se licitacija ne završava. Lokalni mediji iz Toskane ovog popodneva javljaju kako bi Luka na kraju mogao da završi u Kaljariju, novom-starom članu Serije A. Njegovi zastupnici navodno rade na hitnom pronalasku rješenja, pošto je očigledno da Vinčenco Italijano više ne računa na Srbina.

Podsjetimo, Jović ima veoma specifičan ugovor sa Fjorentinom. Real Madrid i dalje plaća polovinu njegove plate (do juna iduće godine, oko 2.500.000 evra), međutim i igrač i klub imaju opciju da se saradnja nastavi na još dvije godine nakon leta 2024. U tom slučaju Viola bi morala da nastavi da plaća Jovićeva puna primanja, dakle 5.000.000 evra, navodi Mocart sport.

Jasno da Viola to želi da izbjegne, a jasno je i da Srbin želi da ode u klub gdje će igrati. Jer ipak ga idućeg ljeta čeka Evrpopski šampion u Njemačkoj, gdje sigurno želi da se nađe sa reprezentacijom Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu