Košarka

"NBA je biznis" Najzvučnije pojačanje Barse ističe da je Evroliga konstantno kvalitetna

Najzvučnije ovoljetošnje pojačanje Barselone Džabari Parker kaže da je razlog njegovog dolaska iz NBA u Evropu želja da igra takmičarski važnije mečeve.

"NBA je biznis" Najzvučnije pojačanje Barse ističe da je Evroliga konstantno kvalitetna
FOTO: TANNEN MAURY/EPA

Džabari je nedavno imao odličan debi za Katalonce, u ACB ligi protiv Huventuda, kada je za 12 minuta postigao 13 poena uključujući važnu trojku koja je slomila goste.

Pročitajte još

To mu je bila treća trojka iz četiri pokušaja na tom meču.

Jasno je već nakon prvog meča, biće od velike pomoći Barseloni na svim frontovima.

Poslije meča, u kojem je bio prvi strijelac ekipe ispred Nikole Kalinića (11p), Parker je rekao da je sa Barsom dobio to što nije imao u NBA – ozbiljnu takmičarsku košarku.

– Samo želim da budem dio legitimne priče, da mi svaka utakmica bude važna. NBA je biznis gdje imate 10-12 ekipa koje se zaista trude da pobjede dok ostali igraju zbog drafta. I kako tu do izražaja da dođu dobri igrači? Morate da budete super dobri ili super loši da biste izgubili utakmice. Vidite Demarkusa Kazinsa, Davajta Hauarda ili Džona Vola koji su sada bez angažmana. Liga je razvodnjena – rekao je Parker za Eurohoops.

Pojasnio je razloge svog odlaska iz NBA.

– Nisam želio da prolazim kroz još jedan iscrpljujući proces u kojem je klub želio sa mnom da rizikuje. Danas svako može da igra. Košarku u NBA ne igraju prvenstveno Amerikanci. Potrebno je da igrate sa najboljima na svijetu a Evroliga ima takve igrače konstantno.

Od ove sezone očekuje mnogo, piše B92.

– Imamo veika očekivanja od nas samih i želimo da se takmičimo – poručio je Parker koji je u ekipi Barse stigao kao zamjena za Nikolu Mirotića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije