Košarka

NBA OBJASNILA PRAVILA Evo na koji se način može glasati za Jokića i Bogdanovića za Ol-Star meč

NBA Ol-Star meč održaće se u nedjelju, 18. februara u dvorani "Gainbridge Fieldhouse" u Indianapolisu, uz prenos na TNT-u u Sjedinjenim Američkim Državama i dostizanje navijača u više od 200 zemalja i teritorija na preko 50 jezika, a glasanje za učesnike samo što nije počelo.

NBA OBJASNILA PRAVILA Evo na koji se način može glasati za Jokića i Bogdanovića za Ol-Star meč
FOTO: DENVER NUGGETS/X/SCREENSHOT

Glasanje navijača za NBA OL-Star utakmicu počinje 19. decembra i završava se 20. januara. Navijači će moći da glasaju za startne igrače utakmice NBA Ol-Star 2024 putem NBA aplikacije i NBA.com sajta.

Tokom perioda glasanja, navijači sa NBA nalogom mogu podnijeti jedan “glasački list” svaki dan putem NBA aplikacije i NBA.com sajta. Jedan glasački list obuhvata tri spoljna igrača i dva unutrašnja kako iz Istoka, tako i iz Zapada. Svi trenutni NBA igrači biće dostupni za izbor, piše Telegraf.

Pročitajte još

Navijači će imati šest dana gdje će njihov glas brojati trostruko na posebnim “3-u-1 danima,” pri čemu će prvi dan biti katolički Božić (ponedjeljak, 25. decembar) od 12:01 ujutru do 11:59 uveče po istočnom vremenu. Dodatni 3-u-1 dani biće dostupni u ponedjeljak, 1. januara, petak, 5. januara, petak, 12. januara, ponedjeljak, 15. januara, i petak, 19. januara, od 12:01 ujutru do 11:59 uveče po istočnom vremenu.

NBA igrači i mediji će nastaviti da se pridružuju navijačima u izboru startnih igrača NBA Ol-Star utakmice. Navijači će činiti 50 odsto glasova, dok će svi trenutni igrači i panel medija činiti po 25 odsto. Igrači i mediji će moći da popune jedan glasački list.

Ažuriranja oglasavanja navijača će biti dijeljena prva tri četvrtka u januaru (4, 11. i 18. januar). TNT će otkriti startne igrače NBA All-Star utakmice u četvrtak, 25. januara, tokom TNT NBA Tip-Off emisije predstavljene od strane CarMax-a. TNT će takođe objaviti rezerve, kao što su odabrane od strane glavnih trenera NBA, u četvrtak, 1. februara, tokom TNT NBA Tip-Off emisije.

Nakon sabiranja svih glasova, igrači će biti rangirani u svakoj konferenciji prema poziciji (spoljne i unutrašnje pozicije) unutar svake od tri grupe glasanja – glasovi navijača, igrači i medijski glasovi.

Rezultat svakog igrača će biti izračunat uzimajući u obzir prosječan ponderisani rang iz glasova navijača, igrača i medijskih glasova. Dva beka i tri prednja igrača sa najboljim rezultatom u svakoj konferenciji će biti imenovani startnim igračima NBA Ol-Star utakmice. Glasovi navijača će služiti kao kriterijum za razdvajanje igrača u grupi sa istim rezultatom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu