Košarka

NBA zvijezda odbrusila na kritike ostalih sportista "Ne razumijem debatu, Jokić i Nagetsi su šampioni svijeta"

Ako pitate Demijana Lilarda šampioni svijeta su Denver Nagetsi.

Demijan Lilard i Nikola Jokić
FOTO: STEVE DIPAOLA/EPA

I Nikola Jokić koji ih je predvodio do šampionskog prstena u NBA ligi. Nema veze što su Amerikanci završili tek na četvrtom mjestu na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, po Lilardovom mišljenju, Denver može da kaže za sebe da je prvak planete.

– NBA šampioni su šampioni svijeta. Najbolji igrači na svijetu igraju u NBA, stavite ih u bilo koju drugu ligu protiv najboljeg tima i taj tim će biti pregažen. Ne razumijem ovu debatu – rekao je Lilard, prenosi Sportal.

Pomalo smiješna izjava jer sigurno ne mogu da se nazovu šampionima svijeta. Posebno jer je i selekcija Sjedinjenih Američkih Država osvojila tek četvrto mjesto na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu na Filipinima. 

Pročitajte još

Cijelu debatu oko šampiona svijeta odnosno šampiona NBA lige, pokrenuo je atletičar Noa Lajls koji je istakao da mu smeta što košarkaše koji osvoje NBA prsten zovu šampionima sveta.

– Svjetski šampion čega!? Sjedinjenih Američkih Država? Znate šta me najviše boli? Kada gledam finale NBA lige iznad njihovih glava visi natpis ‘svjetski šampioni’. Svjetski šampioni čega? Nemojte pogrešno da me razumijete. Ja stvarno volim moju državu SAD. I to ponekad… Ali to nije svijet, to nije svijet, mi smo svijet. Mi ovdje imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Nema nikakvih zastava u NBA ligi – rekao je Lajls. 

Lavina je pokrenuta i ne sumnjamo da ćemo tek slušati debatu vezanu za ovu temu u najavi nove NBA sezone. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije