Tenis

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta bez zadrške "Iznenađujuće je vidjeti Novaka u ovakvim situacijama"

Nekadašnja najbolja teniserka na planeti, Žistin Enen kaže da je uvijek pomalo iznenađujuće, čak i uznemirujuće vidjeti Novaka Đokovića u ovakvim fizičkim naporima, poput onih koje je imao na tek završenom mastersu u Monte Karlu.

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta bez zadrške "Iznenađujuće je vidjeti Novaka u ovakvim situacijama"
FOTO: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Sedmostruka osvajačica grend slemova smatra da je Novaku potreban takav intenzitet mečeva, jer ih nije imao dovoljno od početka godine i neophodno mu je da dostigne neophodan ritam.

Đoković je stigao do polufinala mastersa u Monte Karlu, prvi put od 2015. godine, kada je osvojio drugu titulu na turniru.

Pročitajte još

– Uvijek je malo iznenađujuće, skoro uznemirujuće, vidjeli ga u ovakvom stanju, ali mu je potreban ovaj intenzitet. Imao je malo tempa od početka godine i na ovoj podlozi je neophodno da izvučete mnogo više energije iz svojih rezervi, razmjena poena je duža – poručila je Enan za Eurosport.

Takođe, šljaka sama po sebi zahtjeva besprekorno fizičko stanje, piše Mocart sport.

– Očigledno, sa temperaturom koja je povezana sa podlogom, mnogo je teže za igrače da se snađu. Nije na svom najboljem nivou, ali pobjeđuje, stiče samopouzdanje. Vidjeli smo da mu je dolazak do polufinala ponovo izmamio osmijeh – dodaje Enen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu