Tenis

"Nemam tu mnogo prijatelja" Đoković i Nadal prekinuli svaki vid komunikacije (FOTO)

Rafael Nadal otkrio da razgovara samo sa Rodžerom Federerom, iako je prije tri godine Novak Đoković rekao da njih trojica imaju zajedničku Vocap grupu.

Novak Đoković i Rafael Nadal
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Srpski i španski teniser bili su veći dio profesionalne karijere u korektnim odnosima, iako nisu bili najbolji prijatelji, što i nije baš moguće kada su tako veliki rivali.

Djelovalo je do nedavno da je i dalje sve u redu, međutim Rafa se pojavio u emisiji i isprozivao Noleta. Rekao je da bi naš srpski as bio frustriran da nije najbolji po broju grend slemova i pokušao je da umanji njegov uspjeh time što je više puta naglasio da je Srbin kroz karijeru imao manje problema sa povredama.

Đoković, Nadal i Federer
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Kada je s tim završio, nije ga bilo sramota ni da prizna da nije čestitao Novaku osvajanje titule na US Openu, pa je između redova bilo jasno da više ni ne komuniciraju.

– Slao sam poruke Karlosu Alkarasu kada je pobijedio, ali ostalima ne. Nemam tu mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram samo sa Rodžerom Federerom s vremena na vrijeme – rekao je Nadal.

To ne bi bilo toliko čudno da do skoro nije djelovalo da je sve u redu, a čak je i Novak  prije tri godine otkrio javnosti da je u Vocap grupi sa Federerom i Nadalom!

Rafael Nadal novak Đoković
FOTO: MOHAMMED BADRA/EPA

– Svi smo aktivni u njoj, a i nismo. Kada nismo aktivni, onda baš nismo, ali kada jesmo, onda smo sva trojica aktivni. Mi se vrlo dobro slažemo, jer postoji jako veliko međusobno poštovanje, i privatno i profesionalno. Dokle god je to slučaj, onda svako od toga može da ima neku dobit, a naročito sport kojim se bavimo – objasnio je Đoković.

Očigledno je da se nešto promijenilo u prethodne tri turbulentne godine za Novaka. On je najprije razapet jer je organizovao “Adrija tur” na ljeto 2020. tokom epidemije korona virusa. Potom je diskvalifikovan saUS Opena, jer je sudiju slučajno pogodio lopticom, a na mnoštvu turnira nije ni mogao da igra jer nije vakcinisan protiv kovida i deportovan je iz Australije. Sve to je prevazišao i prestigao Nadala po broju trofeja.

Pročitajte još

Budući da nije dobio podršku kakvoj se vjerovatno nadao, Novakov odnos sa najvećim rivalima je zahladnio. On je iskreno rekao da nije moguće prijateljstvo sa Špancem, ali je naglasio da mu se divi.

– Nikada nismo bili prijatelji, to medu rivalima nije moguće, ali nikada nismo bili ni neprijatelji. Rafa i ja smo u početku čak dvaput izašli na večeru. Ali čak i s njim je prijateljstvo nemoguće. Oduvijek sam ga poštovao i mnogo mu se divio. Zahvaljujući njemu postao sam to što jesam. To će nas zauvijek ujedinjavati. Nadal je dio mog života, u posljednjih 15 godina više sam viđao njega nego svoju majku – zaključio je Đoković, prenosi Informer

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije