Košarka

NEVJEROVATNO Za 5 godina zarade skoro 3 puta više nego Džordan u cijeloj karijeri (FOTO)

Prelazni rok u NBA ligi jedna je od glavnih tema ovih dana u košarkaškom svijetu, a mnogi ljubitelji košarke čude se nad bogatim ugovorima koje dobijaju mlade zvijezde u najjačoj ligi svijeta.

Majkl Džordan
FOTO: JULIEN DE ROSA/EPA

Primjera radi, tri pika sa drafta 2020. godine dobila su ugovore vrijedne nevjerovatnih 260 miliona dolara. U pitanju su Lamelo Bol iz Šarlota, Entoni Edvards iz Minesote i Tajris Haliburton iz Indijane.

Pročitajte još

To je dokaz da NBA generiše sve više i više novca, do te mjere da su mladi talenti koji su već velike zvijezde, iako iza sebe i nemaju baš neke rezultate, ni individualne ni timske.

Kada uporedite njihove zarade sa onom koju je imao legendarni Majkl Džordan kroz cijelu karijeru, postoji velika vjerovatnoća da ćete ostati u čudu.

Dakle, svaki od pomenutih košarkaša će za pet godina zaraditi skoro trostruko više nego Džordan kroz cijelu karijeru. Majkl je u karijeri od igračkih plata zaradio oko 94 miliona dolara. Čak i kada se uračuna inflacija, Džordanova primanja za 15 godina iznosila bi oko 166.000.000 dolara.

Treba znati i da je Džordan samo dva puta u karijeri bio najplaćeniji igrač u NBA, iako i dalje važi za najboljeg ikad.

Veći ugovor od Bola, Haliburtona i Edvardsa u NBA trenutno ima samo srpski centar Nikola Jokić, koji je prošle godine za novi pafar sa Denverom dobio 264 miliona američkih novčanica, prije poreza, piše Nova.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu