Tenis

"Nije mi to u potpunosti pošteno" Rafael Nadal na meti kritika zbog Olimpijskih igrara

Rafael Nadal na meti kritika. Pedru Martinesu, španskom teniseru, se ne sviđa sistem zaštićenog renkinga koji omogućava Nadalu da igra na Olimpijskim igrama.

Rafael Nadal
FOTO: YOAN VALAT/EPA

To i ne čudi, s obzirom na to da nastup Nadala u Parizu povlači i neigranje 48. tenisera svijeta.

Najviše četiri igrača po zemlji mogu da nastupe u singlu na Igrama.

Rafael Nadal će iskoristiti svoj zaštićeni renking (deveto mejsto), baš kao i Pablo Karenjo Busta (18.) i time se pridružiti Karlosu Alkarasu i Alehandru Davidoviču Fokini koji su bolje plasirani od Martinesa.

– U ovom slučaju, zaštićeni renking je nepravda jer niko od nas dvojice nije propustio Olimpijske igre zbog povrede, bez obzira na to da li je riječ o Rafi, kog svi želimo da vidimo na Olimpijskim igrama. Uključujući mene kao navijača – rekao je Martines.

Pročitajte još

Igrači mogu da koriste zaštićeni renking kako bi učestvovali na devet turnira u periodu od devet mjeseci od nastupa na prvom. On se određuje na osnovu prosječne pozicije igrača u prva tri mjesesca njihove povrede.

Nije mi to u potpunosti pošteno. To bi bilo kao da se ja povrijedim sad i koristim zaštićeni renking za četiri godine u Los Anđelesu. Mislim da sam ove godine zaslužio da idem na Olimpijske igre. I činjenica da neću zbog nečega poput ovog je nefer. Ali, ne možete to da kontrolišete – zaključio je Martines, a prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu