Fudbal

NIKAD SKUPLJI TIM Zvezdini igrači poskupili za 11 miliona, Eraković i Ivanić rekorderi (FOTO)

Fudbalski klub Crvena zvezda polako, ali sigurno sklapa kockice i formira tim koji će na jesen izaći na megdan najkvalitetnijim ekipama na Starom kontinentu u okviru Lige šampiona.

Strahinja Eraković u zagrljaju saigrača
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Na osnovu specijalizovanog sajta “Transfermarkt”, aktuelni šampion Srbije ima tim vrijedan 70.000.000 evra. U odnosu na prethodni veliki presjek koji je specijalizovani njemački portal uradio krajem 2022. godine, tik pred početak zimskog prelaznog roka, je porasla za 11.000.000 evra!

Pročitajte još

Najvredniji u redovima srpskog šampiona su svakako Strahinja Eraković i Mirko Ivanić čija je cijena porasla, te se tržišna vrijednost procjenjuje na čak 9.000.000 evra. Prate ih Osman Bukari (6,5), a zatim i pridošlice – Žan Filip Kraso (6 milion evra), Piter Olajinka (5 miliona evra), koji su u redove srpskog šampiona došli potpuno besplatno, što dovoljno govori o tome kakav je posao Crvena zvezda napravila.

Osman Bukari
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA/FACEBOOK

Podaci su aktuelni, s obzirom da su ljudi zaduženi za “Transfermarkt”, osvježili cijene fudbalera iz Superlige Srbije u prethodnih sedam dana, a vrijednost je porasla za čak 13 fudbalera Crvene zvezde.

Kraso potpisao ugovor
FOTO: FOTO:FK CRVENA ZVEZDA

Eraković i Kraso su doživeli skok za 2.000.000 evra, u slučaju Bukarija je to 1.500.000 evra, dok je kod Ivanića okruglo milion. Veću tržišnu vrijednost imaju još: Stefan Leković, Irakli Azarov, Srđan Mijailović, Kings Kangva, Jovan Šljivić, Stefan Mitrović, Jovan Mijatović, Nikola Mituljikić…

Važno je istaći i da je profitirao Marko Stamenić, kome je sam dolazak u tabor srpskog šampiona, ali i sjajne partije u reprezentaciji Novog Zelanda, tokom posljednjeg ciklusa, povećalo cijenu, prenosi Kurir.

Očekuje se da uskoro stigne Emanuel Late Lat biće to tim koji će morati da respektuju svi rivali.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije