Tenis

"Nisam znao da će sjediti tu..." Novak otkrio način na koji mu je Tara pomogla da stigne do 24. grend slema (VIDEO)

Novak Đoković je još jednom pokazao da je najveći svih vremena.

"Nisam znao da će sjediti tu..." Novak otkrio način na koji mu je Tara pomogla da stigne do 24. grend slema (VIDEO)
FOTO: CJ GUNTHER/EPA

Savladao je Danila Medvedeva u novom epskom finalu, gdje je imao nevjerovatnu fizičku bitku, posebno u drugom setu, koji je trajao skoro dva sata.

Na kraju je Novak i u takvoj bici uspio da izađe kao pobjednik i to u maksimalna tri seta.

Pročitajte još

Zanimljivo je da poslije meča Novak nije slavio poen, a toga se dotakao i tokom gostovanja na CBS-u, gdje je objasnio taj svoj postupak, nakon posljednjeg poena.

– Mislio sam da je Bog veliki, osjetio sam veliko olakšanje. Ljudi me pitaju zašto nisam slavio poslije posljednjeg poena, kada sam vidio da njegov forhend ide u mrežu, osjetio sam veliko olakšanje i bio sam zahvalan da je sve završeno. Prva stvar koju sam želio da uradim poslije razmijenjenih riječi sa njim na mreži je bilo da zagrlim svoju kćerku.

– Ona je moj anđeo čuvar, moja beba, moje srce… Nisam znao da će sjedeti tu, da ćemo moći da se gledamo dok sjedim na klupi. Ona je bila tu i svaki put kada mi je bilo neophodno da dobijem malo ohrabrenja, ona mi je davala energiju, osmijehe, rastopila me je, naročito u tenzičnim momentima u drugom setu, bilo mi je potrebno nešto. Vidio sam to, i ona je kanalisala energiju koja mi je bila neophodna.

Najstariji si koji je ikad osvojio US Open?

– Hvala ti što si me podsjetio – našalio se Novak, a potom se osvrnuo na drugi set, koji smatra ključem ovog finala.

– Bio je ovo najduži set koji sam ikada igrao u životu, vjerovatno fizički najteži koji sam ikada igrao i to je bio ključ meča, kada sam imao dva seta prednosti, to pravi veliku razliku nego da je bilo 1:1. Nevjerovatni reliji, sa preko 30 udaraca, on mi je oduzimao noge, ja njemu, bilo je veliko olakšanje osvajanje tog seta.

Upitan je Novak kako se osjetio da igra u ovakvoj atmosferi, gdje je imao i veliku podršku.

– Osjetio sam, atmosfera je bila naelektrisana, najveći stadion koji imamo u našem sportu, sa preko 20.000 navijača, potpuno rasprodat. Bila je privilegija igrati tu. Ja i dalje igram za ove stvari, radim svoje rutine, kada ste u finalu Grend slema, to je najveći nivo našeg sporta, morate da se žrtvujete, bilo je nevjerovatno iskustvo i to je razlog zašto sebe tjeram svakog dana do maksimum.

Šta bi bio tvoj savjet, da imate ovakve sportske uspjehe, a da ste i dalje gladni?

– Ciljevi su ekstremno bitni za sve. To je jedan od razloga zašto sportisti mogu da idu od najnižeg do najvišeg nivoa u veoma kratkom razmaku, tokom teniskog, fudbalskog, košarkaškog meča. To je spektar emocija, gdje morate da prevazilazite mnoge izazove i prepreke i zato morate da znate šta želite u životu, da shvatite ko ste i svi smo različiti i imamo različite formule za rad.

Na kraju je Novak upitan i o Kobiju i posveti titule legendanom košarkašu, navodi Telegraf.

– Kobi je bio jedan od sportista koji su ostavili nevjerovatan trag i nasleđe. Ne samo na terenu, već i van njega. On je jedan od najzaslužnijih za moj povratak poslije povrede, savjetovao me je, podržavao me je, bio je nevjerovatan, osjetio sam da je 24 broj koji treba da bude njemu posvećen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije